Читомо > Новини > Терен: Приміщення Інституту книги мріємо перетворити на культурний центр

Новини

Терен: Приміщення Інституту книги мріємо перетворити на культурний центр

01.08.2017 0 Автор:

Майбутнє приміщення Інституту книги хочуть перетворити на культурний центр. Про це під час прес-конференції «Український інститут книги: стратегія розвитку та головні напрями діяльності» розповіла Тетяна Терен, директорка Інституту книги.

«Інститут книги перебуває на етапі становлення, ми можемо говорити, що він триватиме до кінця цього року. Маємо бути готові до того, що весь наступний рік будемо займатися саме розбудовою інституту, всіх його напрямків, стратегій, планів, виробленням комунікації та зв’язків. Зараз ми перебуваємо на тому етапі, коли шукаємо і думаємо, яке приміщення отримає Український Інститут книги. Потім потрібно буде вирішити, яким чином із цього приміщення зробити не просто офіс для працівників Інституту, а в перспективі — культурний центр, де відбуватимуться важливі події, дискусії та різні освітні проекти», – розповіла пані Терен.

Також вона зазначила, що наразі її ключове завдання – формування команди.

«Зможу почати активно виконувати повноваження після установчого періоду, коли зможемо розібратися з коштами на цей рік. У мене є повноваження формувати бюджет, набирати команду, формувати стратегію і план роботи на наступні роки. Наразі конкретних домовленостей щодо наповнення бюджету немає, і це пов’язано з тим, що в команді інституту має з’явитися людина, яка займатиметься фандрейзингом і допомагатиме залучати ці кошти. Але також я зараз не можу говорити про конкретну підтримку конкретних людей — бо має сформуватися команда, з якою ми виробимо стратегію і дійсно сформуємо й підготуємо всі ті проекти, які хочемо реалізувати, скажімо, наступного року, через три роки і через п’ять років.», – зазначила директорка.
.

20613895_1401692639866816_1757813064_n

.
Разом із тим, пані Терен наголосила, що Інститут книги й Мінкульт намагаються зробити усе можливе, щоб запросити людей на достойну зарплату.

«Не можу називати прізвища, бо все на стадії перемовин, але сподіваюся, що це будуть люди, яких ви знаєте, і які мають фахові знання у кожному з напрямків. Можна писати та подавати свої резюме і пропозиції, штат формуватиметься поступово. Сподіваюся, що у вересні матимемо вже кілька людей, щоб запустити кожен з напрямків», – розповіла директорка інституту книги.

Як відомо, Міністр культури Євген Нищук підписав контракт з Тетяною Терен, переможницею конкурсного добору на посаду директора державної установи «Український Інститут книги».

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві культури оголосили дев’ятьох претендентів на посаду директора Українського інституту книжки, серед них як літературознавці, письменники, чиновники, громадські діячі, так і чиновники зі стажем.

Кандидатами стали: Ростислав Семків, Олексій Кононенко, Тетяна Терен, Василь Кузан, Олег Хома, Оксана Герасимова, Аліна Акуленко, Анатолій Мураховський та Володимир Даниленко.

Переможця обирала конкурсна комісія, яка визначалася за посередництвом жеребкування. До її складу ввійшли: Богдан Іван Володимирович, Залевський Вадим Євгенович, Красовицький Євген Олександрович, Пучков Андрій Олександрович, Сінченко Олексій Дмитрович і Татух Уляна Юріївна.

Читайте також: Хто стане директором Інституту книги

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe