Читомо > Новини > Ще три пропагандистські видання з РФ заборонили ввозити в Україну

Новини

Ще три пропагандистські видання з РФ заборонили ввозити в Україну

06.02.2018 0 Автор:

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс-Шоу» у видачі дозволу на ввезення в Україну з території Росії трьох книжок. Про це повідомляється на сайті відомства.

Так заборонено ввозити книжки Юрія Полякова «По ту сторону вдохновения» та «Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки» («Видавництво АСТ»), а також Андрія Рубанова «Патриот» («Видавництво АСТ»).

Наказ про відмову видали на підставі рішення експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зазначається, що у виданнях присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора, символи комуністичного режиму і тоталітарного режиму держави-агресора, виправдання і визнання правомірним окупації території України тощо.

Так у книжці «По ту сторону вдохновения» Юрій Поляков виправдовує російську агресію, стверджує, що «Крым всегда был российский… Был референдум – Крым хочет в Россию».

Книжка про самогон рясніє ілюстраціями радянської символіки, майже кожну його сторінку «прикрашає» георгіївська стрічка.

Видання «Патріот» – приклад пропагандистської прози. «З літературознавчої точки зору, це – солдафонська графоманія. І водночас в ній використано технологію пропаганди – вербування, агітацію воювати на Донбасі», – заявив член експертної ради Віталій Довгич.

Також у відомстві додали, що, станом на 5 лютого, було надано дозволи на ввезення понад 10 тис. найменувань видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій. Водночас надано 257 відмов у видачі дозволів, з них 28 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Раніше ми повідомляли, що за минулий рік Держкомтелерадіо видав 221 відмову на ввезення видавничої продукції до України з території Російської Федерації.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Comments are closed.

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe