Читомо > Новини > Шевченко святкує: екранізація Причинної здобула «Золоту дзиґу»

Новини

Шевченко святкує: екранізація Причинної здобула «Золоту дзиґу»

21.04.2018 0 Автор:

Анімаційна балада «Причинна», створена за однойменним твором Тараса Шевченка, отримала нагороду «Золота дзиґа» у номінації  «Найкращий анімаційний фільм». Про це повідомляє прес-служба Української кіноакадемії.

«Причинна» – короткометражний анімаційний фільм, знятий за підтримки Держкіно України режисером Андрієм Щербаком, який також виступив автором сценарію та художником-постановником.

За сюжетом, війна розділяє закоханих. Молода наречена, не витримавши розставання, втрачає розум і помирає. Молодий повертається живим і неушкодженим, але, побачивши загибель коханої, розбивається на смерть. Та попри все, вони залишаються разом назавжди.

Мультфільм також здобув спеціальний приз журі на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів «КРОК» та перемогу на фестивалі «Кіномаршрут» у міжнародній анімаційній програмі, ставши найкращим анімаційним фільмом.

Раніше повідомлялося, що анімаційну баладу «Причинна», створену за однойменним твором Тараса Шевченка, відібрали до участі у двох міжнародних фестивалях.

Читайте також: Українські мультфільми з книжок: три екранізації «дорослих» сюжетів

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe