Читомо > Новини > Розпочали зйомки приквелу фільму за мотивами роману Кокотюхи

Новини

Розпочали зйомки приквелу фільму за мотивами роману Кокотюхи

27.02.2018 0 Автор:

У місті Бережани, що на Тернопільщині, розпочалися зйомки приквелу фільму «Червоний», створеного за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи – «Червоний. Без лінії фронту». Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці фільму.

Стрічка створюється компанією «Інсайтмедіа» продюсерський центр, Тернопільською фільмкомісією, продюсерською компанією Романа Микитюка, за участі Одеської кіностудії та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Режисером фільму є Заза Буадзе, оператор – Олександр Земляний, художник-постановник – Ольга Світлична. 

У головній ролі зніметься Микола Береза. Також у фільмі візьмуть участь Даша Плахтій, Олег Стефан, Максим Панченко. Для виконання однієї з ролей запросили виконавця саундтреку до попереднього фільму, лідера гурту «Гайдамаки» Олександра Ярмолу.

Продюсерами стрічки виступлять: Володимир Філіппов, Леонід Бицюра та Андрій Суярко.

Події у фільмі «Червоний. Без лінії фронту» розгортатимуться в період з 1935 по 1945 рік на територіях, які зараз належать до Тернопільської та Волинської областей. Вперше буде показане життя українців у міжвоєнний період, їхнє протистояння репресіям польських, німецьких та російсько-радянських окупантів. Герой Данило Червоний пройде шлях від студента Кременецького ліцею до командира загону УПА.

Зазначається, що творчій групі, за допомогою місцевих жителів, вдалося зібрати унікальний автентичний реквізит, раритетну колекцію ретро автомобілів надала для зйомок тернопільська компанія «Ретрокортеж» Тараса Демкури.

На основі сценарію фільму буде створений роман «Червоний. Без лінії фронту», який вийде одночасно із прем’єрою стрічки, запланованою на наступний рік.

Нагадаємо, що фільм Зази Буадзе «Червоний» вийшов на екрани на День Незалежності 24 серпня 2017 року і за підрахунками потрапив до п’ятірки лідерів прокату серед українських прем’єр.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe