Читомо > Новини > Книжковий шопінг: хто і що купує у Великій Британії і США

Новини

Книжковий шопінг: хто і що купує у Великій Британії і США

13.06.2016 0 Автор:

Видання Publishing Perspectives підготувало огляд, хто купує книжки у Великій Британії та США, як читачі їх знаходять, вибір книжок за гендерними ознаками та хто продовжує цікавитися розмальовками.

Віце-президент компанії INscribe Digital Ларрі Нортон вказує на пожвавлення на ринку електронних книг в США. Ця інфографіка є частиною доповіді провідної американської публічної соціологічної маркетингової компанії Nielsen на 55 сторінок. В цій інформації за 2015 рік йдеться про позиції на ринку.

Читомо-01

Читайте також: Європейський ринок електронних книжок у цифрах

Як відзначає Нортон, це відображає чотирирічну модель, яка розкриває вагомість п’ятірки найбільших видавців, присутність яких змінилась з 46% у 2012 році до 34% у 2015. Самвидав і дуже малі видавництва книжок у той же період перейшли від 19% ринку в 2012 році до 42% у 2015.

Читомо-03

В наведеному вище графіку цікавим видається більш рівне співвідношення, яке можна було б очікувати серед британських покупців книжок між чоловіками і жінками (вимірюється у відсотках від обсягу). Найбільше книжок купують у віці від 45 до 59 років (11,1% жінок, 10,6% чоловіків). Чоловіки випереджають жінок від 35 до 44 років (чоловіки на 9,5%, жінок на 8,6%).

Печать

Наведена вище діаграма показує, що у США основним переглядом в магазині є гортання друкованих книжок (блакитний) та онлайн-перегляд у режимі електронних кнжок (рожевий). Цікавим є те, що другий спосіб, коли особа отримує рекомендації від друзів і родичів, є менш ефективним для електронних книжок, ніж для друкованих.

Печать

Читайте також: Американські бестселери 2015: розмальовки всюди

За результатами дослідження Nielsen, у Великій Британії цікавий погляд у дорослих на захоплення книжками-розмальовками. Найбільше любителів розмальовок серед людей віком від 13 до 24 років, ніж звичайних покупців (розмальовки 32,9%, 21,2% купівля).

У гендерних порівняннях, жінки випереджають в покупці дорослих розмальовок (57,4%), як і загалом звичайних книг. В колонці користувача, яку ми бачимо на інфографіку, жіноча група робить підйом: вони становлять майже 80% людей, які розфарбовують (або хочуть цим займатись). Тільки 20,2% чоловіків беруть до рук олівці.

Читайте також: Розмальовки: британська графіка проти українського стресу

 

 Інфографіка Анастасії Трепитьон
Публікацію перекладено з дозволу наших партнерів Publishing Perspectives
Чільна світлина flickr.com/ilseweisfelt
Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe