Читомо > Новини > Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку про Голодомор

Новини

Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку про Голодомор

16.03.2018 0 Автор:

Лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку «Червоний голод: війна Сталіна проти України». Про це повідомляє офіційний сайт премії.

«Червоний Голод» Енн Епплбаум – це захоплива історія про голод в Україні. Ця прекрасно написана книжка говорить про одну з найважливіших глобальних проблем. Сьогодні голод має не лише природні причини, він також є результатом навмисного відбору, який впроваджується лідерами держав. Тож цю книжку мають прочитати всі», – заявив голова журі Дженніс Штайн.

Премія Гелбера заснована канадським дипломатом Лайонелом Гелбером у 1989 році. Її присуджують за найкращу книжку англійською мовою, яка торкається питань міжнародної політики, та поглиблює публічну дискусію з важливих міжнародних питань.

Енн Епплбаум – оглядач журналу «The Washington Post», професорка в Лондонській школі економіки. Авторка книжок «Залізна завіса» та «Гулаг». Лауреатка премії «Кундлі», фіналістка премії «Лайонель Гелбер» та нагороди «Національна книжка», а також лауреатка Пулітцерівської премії в галузі загальної художньої літератури та фіналіст за трьома іншими головними призами. Живе в Польщі разом із чоловіком Радек Сікорським, польським політиком, та трьома дітьми.

Читайте також: Епплбаум: Знищення довіри до держави, певне, є найважливішим наслідком Голодомору

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe