Читомо > Новини > Автор «Підземної залізниці» отримав премію Артура Кларка

Новини

Автор «Підземної залізниці» отримав премію Артура Кларка

31.07.2017 0 Автор:

Колсон Вайтхед отримав Arthur C. Clarke Award (Премію Артура Кларка) за роман Підземна залізниця, який у цьому році також здобув і Пулітцерівську премію. Про це повідомляє офіційний сайт нагороди.

Роман Колсона Вайтхеда розповідає про підземну залізницю у південних штатах Америки за часів Громадянської війни, яка вела на територію демократичної Півночі. Ця дорога давала надії на нове життя всім темношкірим, які страждали на плантаціях.

Одного разу, дізнавшись про цю підземну залізницю, Кора вирішує втекти. Але досягнувши мети вона розуміє, що щоб досягти бажаної свободи, недостатньо змінити штат.

У книзі «Підземна залізниця» на головну героїню чекають небезпечні пригоди, а на читачів – реалістична історія одного з найбільш суперечливих і важливих етапів становлення американської держави.
.

1

.
Український переклад роману вийшов цього року у видавництві «Book Chef».

Книга вже отримала Пулітцерівську премію 2017-го року, стала бестселером «New York Times», а також потрапила до довгого списку Букерівської премії.

Премія Артура Кларка — британська літературна нагорода за найкращий науково-фантастичний роман, який вперше був опублікований у Великій Британії за останній рік. Премія була заснована на грант, отриманий від Артура Кларка, і вперше присуджена у 1987 році. Переможець обирається колегією журі з Британської асоціації наукової фантастики, Фонду наукової фантастики та третьої організації, в даний час Sci-Fi-London. Вважається «найпрестижнішою науково-фантастичною премією у Великій Британії».

Читайте також: Уривок з книжки Колсона Вайтхеда «Підземна залізниця».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe