Читомо > Відео > Маленьким злим геніям: книжка без картинок

Відео

Маленьким злим геніям: книжка без картинок

27.11.2014 0 Автор:

Нещодавно у Нью-Йоркському видавництві «Dial», що спеціалізується на дитячій літературі, вийшла друком книжка Б. Дж. Новака «Book With No Pictures» («Книжка без жодної картинки»). Бенджамін Джозеф Маналі Новак — американський актор, стендап-комік, письменник, сценарист і продюсер. Своєю новою книжкою він заперечив той незаперечний, здавалося б, факт, що дитяча книжка повинна бути ілюстрованою.

Ця книжка має одне правило, яке полягає в тому, що той, хто читає цю книжку, мусить говорити все написане вголос.

Book-No-Pictures

Рано чи пізно батьки зіткнуться з тим, що у світі існують нудні дитячі книжки. Але книжка Новака до них не належить. Так, там немає жодної ілюстрації, суцільні сторінки з текстом. Але ось одна з них (хоча, насправді, це написано на двох сторінках): «My only friend in the whole wide world is a hippo named Boo-Boo Butt». Я би це переклав так: «Мій єдиний друг на цілім білім світі – це бегемотик на імя СтрашноСтрашно Дупик». А через те, що дорослі мають сказати кожне образливе або обурливе слово на сторінці, діти почуваються маленькими злими геніями.

В одному інтерв’ю Новак сказав: «Яяк багато коміків і комедійних письменників справді люблю, коли сміються діти. Бо в них немає сміху із ввічливості. У них тільки справжній сміх».

Якщо ви не вірите у те, що дітям може бути цікава книжка без малюнків, то подивіться дуже миле відео з Новаком, який читає свою книжку повній кімнаті дітей.

Цікаво чи ризикне якесь українське видавництво перекласти цю книжку або видати щось подібне.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe