Читомо > Новини > Звітуємо з Ночі в бібліотеці

Новини

Звітуємо з Ночі в бібліотеці

24.05.2011 2 Автор:

Ніч у бібліотеці традиційно супроводжує Фестиваль молодих видавців і редакторів уже другий рік поспіль. Організатори зауважили втішну тенденцію. Якщо кількість охочих заночувати між книжковими полицями й надалі зростатиме такими темпами, наступного року доведеться брати штурмом 27 поверхів бібліотеки імені Вернадського.


Як і минулого року, вночі до бібліотеки імені Олени Теліги прийшли не лише поціновувачі свіжої книжки прямо з полички, а й поети-опівнічники. Читання модерував Богдан-Олег Горобчук, якому організатори залюбки ще раз висловлюють вдячність за допомогу в проведенні заходу. Потішили своїми творами Дмитро Лазуткін, Вікторія Черняхівська, Олег Коцарев, Анастасія Білоусько, Павло Коробчук і Олег Романенко. А серед вільних слухачів помічені були Артема Захарченка і Сергія Прилуцького.

Завітав, щоправда, не на всю ніч і не для всіх помітно, завідувач кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики, Василь Теремко. Він зізнався організаторам, що отримав неймовірне задоволення від заходу, що не може нас не потішити.

Коли поети поїхали, ціла група ентузіастів ще кілька годин читала власні твори. А коли й вони закінчилися, читання переросло у цитування класиків. Хвалимо за відданість!

Особливого шарму ночі додала хаотично розкидана по всій бібліотеці робоча група Літклубу «Маруся», яка не те що до наступного ранку, а до наступного дня завершувала верстати свою книжку за 24 години. Хлопці та дівчата підійшли до зустрічі ночі найвідповідальніше – прийшли з термосами, піжамами, власним печивом.

До традиційних словесних відгуків цього року додався ще й один фотографічний. Наші читачки, Таня-Марія Литвинюк і Оленка Олександрович присвятили ніч засвоєнню власних поз читання і вирішили поділитися результатами. А ми із задоволенням демонструємо частину цих поз вам.

Дівчата вперше познайомились саме в цю ніч біля полиць з любовними романами… (Жодних підтекстів! – ред. «Читомо»)

Затишне місце – за шторою. Не кожному так пощастило побути наодинці з книжкою.

Місця у бібліотеці було небагато, тож доводилось йти і на такі вибрики.

Сховавшись під ковдрою, стає затишніше і тепліше читати, та обмінюватись свіжими чутками.

Четверта ранку, але дівчата ще не зовсім сонні, але зовсім щасливі.

Влаштувавшись так між полицями, легко дотягнутись до будь-якої книжки.

Такі і поринули у світ сновид поетки серед книжних полиць… до ранку (читайте – до шостої години! – ред. «Читомо»).

Прес-служба Фестивалю, Даринка Квітка

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Nastka
    24.05.2011 в 6:50 pm

    Незбутньо…

  2. jane.right
    24.05.2011 в 6:55 pm

    радісно:)

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe