Читомо > Новини > Знову Азбукове Королівство Магів і Янголів

Новини

Знову Азбукове Королівство Магів і Янголів

20.05.2011 0 Автор:

12-16 жовтня 2011 року усім втаємниченим буде відчинено секретні двері до Азбукового Королівства Магів і Янголів. Фестиваль в Музеї об’єднує магів дитячої книги та представляє їх творчість дітям різного віку.

Протягом 5 днів фестивалю діятимуть виставки книжкової ілюстрації та найновіших і найкращих видань української дитячої книги, проводитимуться перфоманси, зустрічі з видавцями, авторами, майстерні з художниками, майстер-класи «Музейна папірня», «Скрипторій», «Екслібрис», «Вітальна листівка», «Інтролігаторська майстерня», «В гостях у Пегаса», «Казкова терапія». Ви зможете познайомитись не лише з авторами-професіоналами, а із письменниками-початківцями, учасниками музейних літературних конкурсів «Мандрівник часу» та на кращу казку про музей, що проводились Музеєм у листопаді 2010 – серпні 2011 року. Також відбудеться підведення підсумків літературного конкурсу на кращу казку і нагородження переможців.

В рамках Фестивалю діятиме виставка авторської книги «Арткнига», де будуть представлені кращі роботи досвідчених чарівників цього неповторного мистецтва.

В паузах між різними заходами насиченої програми Фестивалю можна буде або поділитися своїми спогадами та враженнями про улюблену з дитинства книжку на камеру – фільмуватиметься інтерв’ю всіх бажаючих, або відвідати «Шоколадне королівство» – майстер-клас з відливання літер і казкових героїв із шоколаду, або ж послухати музичні виступи гостей фестивалю, юних талановитих музикантів та співаків.

Фестиваль відвідає і гостя з Литви, художниця та письменниця Сігуте Ах. Вона проведе свій майстер-клас «Акварельні плямки», на якому навчить бачити і творити малюнки з акварельних плям, імпровізуючи графічно, та разом з маленькими митцями створить невеличке диво – панно-експозицію з цих малюнків.

Урізноманітнять суто книжкові зустрічі цікаві заходи, які все ж так чи інакше пов’язані з книгою. Наприклад, кобзар Тарас Компаніченко навчатиме духовному співу за «Богогласниками» та «Ірмологіонами».

Сподіваємось, що ми не залишимо байдужими жодного гостя, який відвідає Музей цими днями. Давайте разом створимо справжнє свято Дитячої книги!

Про перший фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів» можна дізнатись на нашій Facebook-сторінці

Чекаємо Вас за адресою: вул. І.Мазепи, 21, корпус 9 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника) Тел.: 280-66-23; 280-52-56; 280-79-76.

Репортажі з фестивалю у жовтні 2010 року:
Читомо

З повагою,
Анастасія Денисенко

067-5024-067
095-594-4571
denastya@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe