Читомо > Новини > Зірка «Чорної пантери» напише антирасистську книжку

Новини

Зірка «Чорної пантери» напише антирасистську книжку

21.01.2018 0 Автор:

Акторка Люпіта Ніонго, зірка нової стрічки «Чорна пантера» і володарка «Оскара» за найкращу жіночу роль другого плану у «12 років рабства», напише книжку про ставлення до різних кольорів шкіри. Про це повідомляє «Телекритика».

Книжка з картинками називатиметься «Сулве». Ніонго розгляне у ній поширене упередження про переваги світлої шкіри. Акторка, яка народилася в Мексиці і виросла в Кенії, переживала в дитинстві через ставлення до темношкірих.

Головна героїня книжки — п’ятирічна дівчинка Сулве, у якої темніша шкіра, ніж у інших членів сім’ї. Тому вона хоче зробити свою шкіру світлішою. Але завдяки матері і подорожі нічним небом, дівчинка розуміє, що її шкіра прекрасна.

«В дитинстві, як і Сулве, мене дражнили і знущалися над моєю чорною шкірою. Це змусило мене відчути себе не такою, як всі і вплинуло на мою впевненість. Боляче бачити, що люди вважають за краще мати більш світлий відтінок шкіри. Моя мета — надати маленьким дітям можливість побачити свою власну красу, незалежно від того, що суспільство говорить їм», — наголосила Ніонго.

Книжка має вийти наступного року.

Читайте також: Великий добрий Елмер: історія про те, як світ приймає інакшого

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe