Читомо > Без розділу > Затишна книгарня «Книги» дарує книжкових черв'яків

Без розділу

Затишна книгарня «Книги» дарує книжкових черв'яків

28.02.2012 0 Автор:

Вид: книжковий магазин

Назва: Книжковий магазин «Книги»

Місце популяції: вул. Пушкінська 8а,  тел. 278-24-34.

[geo_mashup_map]

Період: 10.00 – 18.00, щодня

Еволюція:

Ще з радянських часів на цьому місці був книжковий магазин. Правда, зайти можна було з двору. На вулицю виходило лише вікно, з якого визирали книжки. Досить незручно, адже для того, щоб роздивитись асортимент, перехожі повинні були присісти.

Та незручності не зупиняли постійних читачів і багатьох письменників. Адже це не була звичайна книгарня, а магазинчик товариства книголюбів. Цю відому організацію пам’ятають читачі «дружніх» республік ще з радянських часів завдяки Тижню дитячої книги, численним акціям, зустрічам і конкурсам, бібліотечним урокам тощо.

1998 року товариство отримало нове життя – альтернативне до радянської структури (тепер – товариство книголюбів «Основа»). А 2007 року по-новому відкрило книжковий магазин – з вхідними дверима на вулицю.

Директор Любов Трофимова розповідає, що податкова інспекція дуже розчарувалась: мовляв, чому ви вирішили продавати книги, а не горілку?

 

Асортиментність

Напрямок книгарні – гуманітарний.

Не дивлячись на маленькі габарити, тут можна відшукати багато ексклюзиву. Досі пам’ятають слова одного читачки: «У вас на одній полиці «Філософія» зібрані книжки, які я бачила, коли обійшла 5 книгарень».

Щоб не їхати на Петрівку, тут можна придбати методичну літературу для вчителів молодших класів.

 

А ще тут найкраща колекція книг, присвячених Києву.

«Ми  не зациклені на такому терміні як стара книга. Тобто книжка, датована 2002 роком, для нас така ж актуальна, як і нова. Найголовніше – зміст»,– ділиться секретами Любов Трофимова.

Часто у книгарні запитують про ту чи іншу книжку з шкільної програми. Але її немає, бо її включили в програму, не домовившись із якимсь видавництвом. Навіть з класикою  «Пеппі Довга Панчоха» є проблеми: минулого року українське видавництво її перевидало, та ціна батьків відлякує.

 

Додаткові послуги:

Стосунки з клієнтами – майже сімейні. Тож, книгарі відгукуються на прохання читачів замовити ту чи іншу книжку. А коли вона надходить, навіть перетелефоновують замовникам.

Промоційні фішки:

У центрі книгарні є «промостолик» – почесне місце для новинок. Цікаво, що часом читачі не помічають потрібної їм книги, здавалось би, на найвиднішому місці – на цьому ж столику чи на вітрині – і  все одно запитують: а де та книжка?

А ще тут кожен касовий чек має свій лотерейний номер. Тож, потенційно кожна книжка може виявитись для вас щасливою і принести ще одну.

Покупцям роздають такі екслібриси – книжкові черв’яки.

 

Акції

Запам’яталась акція на підтримку сучасних письменників: купуєте книжки 4-х сучасних авторів і отримуєте дизайнерський кухоль від Ірен Роздобудько.

До речі, саме пані Ірен найбільше цікавиться книгарнею і часто проводить тут авторські вечори.

Свого часу тут проходили зустрічі з Лесею Вороніною, Олександром Ільченком, Олександром Есауловим, Марією Матіос, Олександром Ірванцем чи Ігором Римаруком. Для довготривалих презентацій – місце не дуже підходяще. Тож, всі заходи проходять швидко, лаконічно, енергійно.

Багато подій книгарня організовує для дітей – зустрічі з видавництвами, художниками, авторами, часто тут проводять перші уроки.

Типовий читач

Той, який живе і працює поряд.  Отримує задоволення, коли сам шукає потрібне чтиво.

huha.mohovynka

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe