Читомо > Акції > З уроків до бібліотеки

Акції

З уроків до бібліотеки

04.09.2010 0 Автор:

1 вересня – це такий дуже незвичайний день усяких початків, і не тільки для школярів, вчителів, але й для бібліотекарів. Інтерес до книжок підігрівається з усіх інстанцій, і ті, для кого писалися книжки, поволі починають заповнювати читальні зали. Державна бібліотека України для юнацтва у Києві, а зокрема відділ мистецтва, запросили цього дня «Читомо» провести лекцію для учнів 9-х класів київської середньої школи №186. Було весело – і нам, і нашим слухачам).

Найперше, що вразило, це кольорові літери “Читомо“, вирізані й причеплені спеціально для нашої лекції під колір повітряних кульок (або навпаки). Дякуємо працівникам за створення святковості.

1_veresna_1

1_veresna_6

Окрім того, що ми намагались втиснути у лекцію усе важливе і цікаве, до чого ми прийшли за рік ведення «Читомо», ще вирішили навантажити учнів розважально-експериментальною роботою – ілюструванням вірша Олександра Ірванця «Уроки класики». Дев’ятикласники підійшли до роботи старанно, жваво обговорюючи окремі рядки з поезії сучасного українського поета.

1_veresna_7

1_veresna_5

1_veresna_8

1_veresna_11

Результати їхньої творчості дивимося в експериментах.

Після жвавого інтерактивного заняття ми запропонували школярам збиратися у бібліотеці на усілякі читацькі тусівки, гуртки культурної журналістики. Після прощання дев’ятикласників завербували до книгозбірні. Дуже сподіваємось, що своєю лекцією про любов до книжок, ми зробили вербування юних читачів куди приємнішим і усвідомленим.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe