Читомо > Новини > Як провести осінній день із Шекспіром або Алісою з країни Див?

Новини

Як провести осінній день із Шекспіром або Алісою з країни Див?

17.10.2010 0 Автор:


Якщо цього холодного осіннього дня тобі захотілося весело провести час у компанії давно померлого геніального письменника чи персонажа дитячої книги і, до того ж, аби тебе не вважали божевільним, тоді ця інформація – те, що треба! Для цього тобі потрібно всього лиш запросити друзів і запропонувати їм зіграти в карти. Саме так – у бридж, покер чи у звичайного «дурня» на гроші, бажання або що вже там придумаєте.

Хочете запитати, до чого тут Шекспір чи Аліса з країни Див, то все дуже просто – карти, якими ви будете грати тісно пов’язані з цими особами. Компанія «Prospero Art» (два креативних дядьки з Сан-Франциско) створили дуже цікаві колоди карт на пошану англійських письменників. Одна називається «Quotes» (цитати),  інша – «Insults» (образи). Всі вони виконані в стилі пізнього англійського ренесансу з відповідними цитатами та ілюстраціями, взятими з творів Шекспіра. Набір «Quotes» цікавий тим, що кожна з мастей у колоді відповідає певному драматичному темпераменту. Так, на червових картах поміщено цитати про любов і романтику, на бубнових – про багатство, хрестових – про війну, а пікових – про інтриги.

Друга колода карт «Insults» підійде для компанії, в якій люблять гостре слівце і не ображаються на уїдливі ремарки. Бо на кожній із карт цього набору – дотепні та ущипливі образи від генія англійської драматургії. «A literary offense is the best defense!», – як сказано в рекламі цих карт. Тому, коли наступного разу захочете зіронізувати, – зробіть це по-шекспірівськи.

Але якщо англійський театр не ваша пристрасть, «Prospero Art» пропонує гральні карти «Alice in Wonderland Playing Cards». Вони також проілюстровані відповідно до тексту та містять цікаві вислови. Тому, граючи цими картами, ви можете вигукувати різноманітні фрази – «We’re all mad here» (як Чеширський Кіт) або «Off with their hads» (як Королева Сердець).

А щоб зробити цей день літературних розваг ще більш літературним є така пропозиція – шекспірівські жувальні гумки (ні, вони не зі смаком Шекспіра, і ним не пожовані). Насправді це дуже оригінальна штуковина. Їхні обгортки виглядають як мініатюрні книжечки. А всередині кожної з них дві круглі фруктові жуйки та іронічна цитата з твору. Якщо купити весь набір, то отримаєш сім «книжок» англійського драматурга ( «Гамлет», «Генрі V», «Отелло», «Ромео і Джульєтта», «Король Лір», «Макбет», «Річард ІІІ»), кожна з яким містить геніальний гострий вислів та чотирнадцять жуйок.

Якщо така ідея проведення дня тебе зацікавила, то карти та пузлі ти можеш зробити власними силами або замовити тут. А «інтелектуальні» жуйки купити тут. Гарного вам дня і не забувайте – хоч ми і живемо в сучасному світі, класика ніколи не старіє!

Ірина Курило

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe