Читомо > Новини > Як «Маруся» у Харкові відкривалась

Новини

Як «Маруся» у Харкові відкривалась

20.10.2010 5 Автор:

16 жовтня у книгарні «Є» відбулася презентація літклубу «Маруся» у Харкові. Як розповіла нам модератор зустрічі Оксамитка Блажевська, це перший крок «Марусі» на шляху до розширення географії клубу. А загалом планується відкриття філій літклубу в усіх областях України.

Що ж до харківської «Марусі», то її діяльність збігатиметься з київською: це проведення поетичних читань, відкриття нових імен, організація різноманітних майстер-класів тощо. Також у Харкові, як і у Києві, планується робота в освітньому напрямку, такі собі пізнавальні програми. Наприклад, марусівці розповідатимуть про нобелівських лауреатів, всілякі літературні премії, бо про них мало хто знає, отже, це потрібно виправляти.

Також Оксамитка поділилася планами «Марусі» з літературного клубу переформатуватися у літературно-мистецький, щоб не зупинятися на одній літературі, а розширювати свою діяльність.

Окрасою ж вечора були виступи поетів, найпомітнішими з яких були Олег Коцарєв, Вано Крюґер, Катерина Каруник та Олена Рибка. Незвичайна просторово-відчуттєва поезія…

Окрім того, на підтвердження своїх намірів розвиватися у мистецькому напрямі, літклуб запросив на свою презентацію і музичні гурти: «Через край» і «Тенета», які розважали слухачів приємною живою музикою та хорошим вокалом. Виступи музикантів усім сподобалися, і їх відпустили зі сцени лише після виконання пісень на біс.

Завершився захід неформальним спілкуванням із поетами, які відповідали на питання та роздавали автографи.

Юлія Вустілка

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Вікторія
    20.10.2010 в 1:56 pm

    який у Крюгера гарний светрик.

  2. перуцька
    20.10.2010 в 3:16 pm

    та з голови до ніг “доставляє”)

  3. Анна
    20.10.2010 в 8:40 pm

    значить, “Маруся” має діло тільки з поезією? а з прозою – ні?

  4. українець
    20.10.2010 в 10:12 pm

    із прозою має діло. і з усім іншим також.

  5. Сашко Середа
    07.01.2011 в 11:54 pm

    круто ) це позитивно

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe