Читомо > Новини > Як чорти з янголами шабашували на «МЕДВІН–Книжка року»

Новини

Як чорти з янголами шабашували на «МЕДВІН–Книжка року»

12.12.2011 0 Автор:

«Читомо» відвідало «Янгольський шабаш» у рамках передноворічного книжкового ярмарку «МЕДВІН – Книжка року».

Містичне поетично-музичне дійство організували брати Капранови та їхня муза – Келя Ликеренко (а також журналістка «ТСН» й ідейниця віршованих прогнозів погоди Тетяна Коваленко).

Глядачам було вкрай цікаво, як поєднуються дві протилежні речі: янголи та шабаш. Усе дуже просто: «Коли ми вперше побачили Келю, то подумали, що до нас з небес спустився янгол. І нам доведеться з ним мати справу», –  жартували письменники.

Брати Капранови зовсім не знали, як розважаються янголи, а от як розважаються їх двоюрідні брати – чорти – це вже інша справа. Чорти влаштовують шабаші. Отже, не довго думаючи, Віталій та Дмитро запропонували Келі Ликеренко утнути разом з ними таке норовливе дійство.

Брати Капранови поклали на музику вірші Агнешки Осецької, Сергія Татчина та Михайла Карпового.

Реп-кобзар Макс Паленко не зміг прийняти участь в шаленому вечорі, тому Віталій та Дмитро люб’язно на свій лад виконали дві пісні Макса. Вірші під акомпанемент акустичної гітари були то надзвичайно проникливі, то іронічно веселі.

Келя Ликеренко поділилася із глядачами своїм виключно жіночим підходом до світу. Еротична поезія поетки підкреслила мотив і назву заходу.

І хоча інтимну атмосферу інколи переривали заклики в гучномовець підійти до якогось стенду та загальний шум, Келя мужньо відстояла і свої вірші.

У виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», де проходив ярмарок МЕДВІН, можна було придбати збірку «Ніч еротичної поезії» з віршами Келі Ликеренко та книгу «Вечір іронічної поезії» з віршами Михайла Карпового та творами братів Капранових під назвою «Третє Я».

Книжка видавництва «Зелений пес» братів Капранових потрапила до відбірних лауреатів Всеукраїнського рейтингу «Книжка року». Щоправда, напередодні видавці відмовились від лауреатства й піддали сумніву об’єктивність рейтингу.

Ті книги, які все-таки втрапили до переможного списку, можна побачити тут.

Також пропонуємо світлинозвіт із усього передноворічного фестивалю.

 

Спеціально для «Читомо» Олександра Єременко

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe