Читомо > Новини > Відомі переможці премії Лесі Українки

Новини

Відомі переможці премії Лесі Українки

06.02.2018 0 Автор:

Комітет з присудження премії Кабінету міністрів ім. Лесі Українки ухвалив рішення рекомендувати до відзначення урядовою нагородою трьох митців. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

Так у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» із 24 висунутих на здобуття премії видань переможницею визнали письменницю Марію Морозенко та її повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – Славетний Кошовий» («Видавництво Старого Лева») , «Я закохалася» (ВЦ «Академія»).

морозенко

За «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» відзначили художницю Катерину Іванову та оформлені нею книжки «Йде до нас колядочка», «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова та «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба, що вийшли у видавництві «Авіаз».

Kolyadochka_aviaz

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» переміг анімаційний серіал Степана Коваля «Професіонали» (ТОВ «Новаторфільм»).

Водночас за «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію цього разу вирішили не присуджувати.

Премія ім. Лесі Українки заснована за пропозицією Держкомтелерадіо у 2004 році. Її присуджують щороку у чотирьох номінаціях до дня народження письменниці за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Раніше Читомо публікувало повний список робіт, поданих на здобуття премії.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe