Читомо > Новини > Відкриття 18-го книжкового Форуму у Львові

Новини

Відкриття 18-го книжкового Форуму у Львові

15.09.2011 0 Автор:

Форум офіційно відкрився 15 вересня. На відкритті виступили провідні організатори, спонсори та іноземні гості. Звичайно, головна заслуга того, що форум розрісся до міжнародних масштабів, належить його президенту Олександрі Коваль. Адже все починалось із декількох експозицій в музеї, а завдяки її таланту організатора, форум, досягнувши повноліття, перетворився на головний майданчик для презентації видавничих зусиль. Кількість учасників-видавців досягла 800, а чисельність авторів уже становить 250.

Інші співорганізатори та партнери, без яких форум не відбувся б, – це Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, фонд Рената Ахметова «Розвиток України» тощо.

Форум розростається і збільшується кількість іноземних партнерів. Цього року в ньому взяло участь 30 країн світу. Уперше гостем форуму стала Швейцарія. Були присутні представники американського посольства. Аташе з питань культури США в Україні Сьюзен Клірі повідомила, що 2011 став роком електронної книги в Америці, оскільки її продажі саме в цьому році вперше перевищили продажі паперової. А в Росії ринок електронної книги за останній рік виріс у 2 рази. Варто зазначити, що росіяни вже тричі брали участь у літературних читаннях та історичних дискусіях.

Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Петрушак пообіцяв докласти всіх зусиль для розширення площі Форуму. Також він заявив, що обласна адміністрація планує закупити та роздати бібліотекам книжки, які стануть номінантами Форуму.

На форумі видавці пропонують свої книги за цінами видавництва, що значно дешевше, ніж у книгарнях. До того ж, тут можна зустріти багато неординарних людей, ідей, взяти участь у різноманітних пізнавальних дискусіях.

Заступник міського голови Василь Косів назвав Львів не тільки культурною, а й книжковою столицею України. Тут працює унікальна Українська академія друкарства (УАД), а орендна плата для книгарень становить всього лиш 1грн/рік. Тож, відвідавши форум, учасники зможуть пройнятися книжковим духом, що дасть їм натхнення на нові ідеї.

Вікторія Ліснича – заступник міністра культури України Михайла Кулиняка – назвала Форум загальнонаціональним святом. Від імені міністра вона привітала учасників Львівського Форуму та висловила радість із приводу популяризації книги як джерела розумного та вищого. Крім того, вона висловила надію на подальше відродження культурних цінностей та їх збереження для майбутніх поколінь. І, насамкінець, пані Вікторія побажала успіхів учасникам, а організаторам – здійснення всіх планів.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe