Читомо > Новини > Від друкарні – до книгарні

Новини

Від друкарні – до книгарні

15.09.2011 0 Автор:

14 вересня о 10:30 у рамках 18-го Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» відбулося відкриття «Книгарні Української академії друкарства (УАД)» за адресою вул. Підвальна, 17.

В асортименті – навчально-практична, художня, популярна і подарункова література для студентів, монографії викладачів УАД, книги для видавців, редакторів, поліграфістів. Завідувач інформаційним відділом УАД О.В.Шевчук розповів, що нині в книгарні близько 100 назв книг видавничо-поліграфічної тематики від видавництва УАД. У перспективі – співпраця з іншими видавництвами, створення системи доставки книг.

На відкритті стрічку урочисто перерізав проректор з науково-педагогічної роботи УАД Я.М.Угрин. Серед гостей були голова Асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Львівщини М.В.Ватуляк, депутат Львівської міської ради А.М.Карбовник, завідувач кафедри українознавства УАД М.В.Старовойт, а також викладачі і студенти академії.

Із нагоди відкриття книгарні Микола Васильович Старовойт навіть зачитав вірш-експромт: «Має наша мова слова пишні й гарні, та не має слова ліпше від ‘книгарні’». Нова книгарня обіцяє посісти гідне місце серед книжкових крамниць Львова, адже до справи взялися провідні фахівці у галузі книгодрукування.

Окрім продажу спеціалізованої літератури, основними завданнями книгарні має стати організація буккросингу, проведення зустрічей з авторами, працівниками видавничих та книготорговельних підприємств, презентації книг, продаж супутніх (канцелярських) товарів, надання додаткових послуг (копіювання, друк). Створення книгарні має практичну мету – на її базі буде відбуватися практична підготовка фахівців з книгознавства і книгорозповсюдження.

Керівники УАД планують заснувати цілу мережу книгарень і вже підготували приміщення для наступного магазина на вулиці Підголоско.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe