Читомо > Новини > «ВАЛ» на Азбуковому королівстві магів і янголів

Новини

«ВАЛ» на Азбуковому королівстві магів і янголів

02.11.2010 2 Автор:

На території «Азбукового Королівства», в одній із його областей – залів Музею книги і друкарства, можна було надрукувати власний екслібрис. Таку можливість влаштували усім охочим учасники мистецького об’єднання «ВАЛ», які, зокрема, підготували ескізи до майбутніх книжкових «знаків власності» та привезли особливий друкарський станок, замовлений раніше в Англії.

До столу підходили діти й дорослі. Кожен міг обрати собі малюнок. Потім у станок вставляли відповідну форму-печатку. І далі – викарбоване на ній зображення відтискали на папері. Малюнки різноманітні і здатні задовольнити бажання усіх зацікавлених. Серед них були і виготовлені спеціально для дітей – кумедні комарик, стоніжка тощо. Проте особливою популярністю користувалось дерево життя.

Мистецьке об’єднання «ВАЛ» (а це Олег Грищенко, Андрій Сакун, Олена Старанчук) виникло влітку 2010 року.
Закінчивши навчання (хлопці – Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, Олена – Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука), колишні студенти вирішили об’єднатися задля втілення власних проектів. А серед них чого тільки нема: ексклюзивний друк, гравюри, артбуки, ілюстрації, графічний дизайн тощо.

Створені разом речі учасники представляють на різноманітних фестивалях і виставках, реалізують комерційні (але – не пов’язані з рекламою) художні замовлення. «ВАЛ» намагаються не пропускати заходів, пов’язаних із графічним мистецтвом, і ставлять собі за мету зацікавити людей своїми роботами, показати їм, що графічне мистецтво завжди пов’язане з інтелектуальною творчістю.

Поспілкуватися з учасниками мистецького об’єднання «ВАЛ», а також створити власний екслібрис можна буде і на «МЕДВІНі».

Анна Сіденко

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Julie
    02.11.2010 в 1:15 pm

    А той станок із Англії – це спеціально для цих печаток?

  2. Анна
    02.11.2010 в 10:30 pm

    так, на ньому робили.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe