Читомо > Новини > Цьогорічна шевченківська лауреатка Галина Погутяк віддасть у добрі руки кошенят

Новини

Цьогорічна шевченківська лауреатка Галина Погутяк віддасть у добрі руки кошенят

28.03.2010 0 Автор:

Літературна кав’ярня «Кабінет» вже давно знайомить шанувальників літератури з новими лауреатами Шевченківської премії. Нещодавно в гостях у львівської богеми була містична письменниця Галина Пагутяк. «Це одна з тих людей,  – зауважив добре знаний модератор  зустрічей Юрко Кучерявий, – які додають певної якості премії».

Пані Галина раділа такій відзнаці недовго. Після вручення нагороди почалися численні прес-конференції, зустрічі, інтерв’ю, що надзвичайно втомлює. «Сама церемонія відбувалася зі страшними порушеннями Конституції України, – зізналася письменниця. – Премію зазвичай вручають в Національній опері, але цього року все було у напівзруйнованому музеї в Каневі». Багато хто осуджував лауреатів за те, що брали нагороду з рук нинішнього Президента України Віктора Януковича. Але, за словами пані Галини, їх удостоїв премією не хтось із представників влади, а український народ, сплативши податки. Атмосфера дійства була доволі напруженою. Президент і його оточення боялися, щоб не було сказано чи зроблено чогось лишнього.
Зараз Галина Пагутяк працює в основному… над інтерв’ю. Але, незважаючи на постійні спілкування з журналістами, встигла дописати свій останній роман. Крім того, у неї є ще кілька неопублікованих творів. І навіть після премії ситуація з їхнім виданням не змінилась. Видавці не надто охочі до творів пані Галини, бо та постійно відстоює свої права.

Також пані Галина зауважила, що найважливіше для прозаїка – постійно знаходити енергетику для своєї творчості. Крім того, треба завжди йти вперед. І ніколи не пхатися до політики і бізнесу, бо це ставить хрест на творчості.
На завершення зустрічі письменниця зізналася, що в неї вдома живе п’ятеро котів. А зовсім недавно в однієї кішки народилися малята, яких вона віддасть у добрі руки. Тож кожен з присутніх мав змогу отримати кошеня від цьогорічного лауреата Шевченківської премії.

Ірина Павлюк,

спеціальний кореспондент зі Львова

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe