Читомо > Акції > Топ-події фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів»

Акції

Топ-події фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів»

22.10.2010 1 Автор:

Ці осінні канікули київські школярі й гості міста запам’ятають надовго. Принаймні ті, хто відвідає фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів». Нагадуємо, відкриття фестивалю в Музеї книги і друкарства України вже зовсім скоро – 27 жовтня о 15.00, а триватиме він 5 днів. Організатори попереджають: програма достатньо насичена, і відвідувачі мають навіть бути певним чином підготовленими – проявляти активність, креатив та винахідливість, адже на них чекають справжні королівські пригоди.

«Читомо» як інформаційний партнер, анонсує найбільш цікаві заходи фестивалю. Починаємо з акцій, які відбуватимуться протягом всіх днів, і долучитися до них можна будь-коли.

.

Бліц-інтервю «Моє чарівне Королівство»

Тут немає обмежень за віком. Тут головне – мати казку в серці. Маги питають: у кого яка казка живе в серці з дитинства? І чекають на вашу відповідь. «Моє чарівне Королівство» – це запис невеличких відеоінтерв’ю усіх бажаючих, а розповісти потрібно про найулюбленішу книгу дитинства. Приносьте свою улюблену дитячу книжку з собою та розкажіть про неї іншим!

.

Створення спільної картини «Азбукове Королівство Магів і Янголів»

Враження від фестивалю в абстрактних образах або в реалістичних портретах магів та янголів, або в кольорових замальовках чи начерках всього того, що сподобалось на фестивалі, – для будь-якої вашої творчості буде місце на одному великому полотні. Воно ж стане наприкінці справжнім мистецьким явищем – картиною «Азбукове Королівство Магів і Янголів» і експонуватиметься на закритті фестивалю. Фарби та пензлі ви знайдете поруч. Не забудьте, лишень, ретельно пофантазувати.

.

Музейний квест

Маленьким гостям фестивалю пропонують дослідити музейні скарби, застосувавши дедуктивний метод. Як саме? Елементарно: на кожній картці, що її отримає учасник квесту, буде перелік запитань, відповіді на які можна знайти лише, уважно роздивившись експозицію музею, яка розповідає про історію книги і друкарства України від давнини і до теперішніх часів.

.

Акція від театрального журналу «Коза»

Під керівництвом авторів театрального журналу «Коза» декілька охочих створять спеціальний Королівський примірник, присвячений подіям, виставкам та всьому цікавому, що відбуватиметься на фестивалі. Члени тимчасової Королівської редколегії такого рукотворного мистецького журналу відчують себе не просто кореспондентами, а й художниками-ілюстраторами, редакторами, напишуть тексти красивими шрифтами, зшиють журнал, який потім передадуть у фонди музею.

Важливо! Редколегія журналу набиратиметься в день відкриття фестивалю, 27 жовтня. Отже всі бажаючі мають долучатися з першого ж дня і мати можливість відвідувати акції кожного фестивального дня.

.

27 жовтня. День відкриття фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів»

15.00 Двері Королівства відчиняють актори театру «Оксюморон». Урочисте відкриття фестивалю, представлення учасників та партнерів. Оголошення спеціальних акцій та заходів королівства.

16.00 Презентація виставок художніх творів Ольги Кваші, Вікторії Ковальчук. Відкриття виставки книжкових ілюстрацій до книги Аркадія Фідлера «Канада, що пахне живицею» Ксенії Степась.

В залах музею представлятимуть твори і дітей, лауреатів міжнародних художніх конкурсів: «Золотий мольберт» (Україна) та «На своїй землі» (Білорусія).

18.00 Відкриття виставки авторських книг художників «Арткнига»

Виступ кобзаря Тараса Компаніченка.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Julie
    23.10.2010 в 10:35 pm

    Хм… а чому музейний квест тільки для маленьких гостей?

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe