Читомо > Новини > Таня Малярчук стала лауреатом премії Конрада

Новини

Таня Малярчук стала лауреатом премії Конрада

13.12.2013 0 Автор:

Лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013 – однієї з впливових премій для молодих письменників у царині української літератури стала Таня Малярчук, українська журналістка та письменниця родом з Івано-Франківська.

Таня Малярчук друкувалася у часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО». Автор творів «Ендшпіль Адольфо, або троянда для Лізи» (2004), «Згори вниз. Книга страхів» (2007), «Як я стала святою» (2006), «Говорити» (2007), «Звірослов» (2009), «Біографія випадкового чуда» (2012). Її оповідання та есе перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами.

Цьогорічними фіналістами премії стали: Андрій Бондар, Тетяна Малярчук, Остап Сливинський.

Як відомо, впродовж кількох місяців від українських та іноземних культурних інституцій, наукових центрів, видавництв, творчих об’єднань та приватних осіб надходили заявки з іменами кандидатів. Міжнародне журі, до якого увійшли представники польської та української спільнот, відібрали трьох із 25, яких українці заявили у довгому списку.

Окрім нагороди у сумі 3000 євро від Польського Інституту, переможець отримає можливість піврічного стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA».

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського була заснована 2007 року Польським Інститутом у Києві за партнерства Національного центру культури у Варшаві з метою підтримки молодих українських літераторів. Щодва роки премія присуджується українському письменникові віком до 40 років. За аналогією з Нобелівською — не за конкретний літературний твір, а за послідовну реалізацію творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність послання.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe