Читомо > Новини > Що таке «Книжковий інвестор»?

Новини

Що таке «Книжковий інвестор»?

06.03.2012 0 Автор:

Щойно з друку вийшла книжка Івана Андрусяка «Вісім днів із життя Бурундука». Повість видана в серії «Книготерапія» в оформленні уже відомої вам художниці Ганни Осадко. Саме це видання стало першим проектом програми «Книжковий інвестор», що стартувала нарикінці грудня у «Грані-Т».

Схема «книжкового інвестування» є новою для нашого ринку, і, як стверджують її ініціатори, видавництво не орієнтувалося на світовий досвід, а лише реалізувало власну ідею. «Вісім днів» – лише перша проба, і, якщо справа піде успішно, за такою програмою будуть видаватися й інші книжки.

Суть у тому, що перш, ніж видати книжку, її анонсують як «лот» для передплати. Ті, хто придбають видання ще до того, як воно вийде друком, отримають купу бонусів: нагоду отримати книгу першими, вигідну ціну (цього разу 25 замість 35 грн), а окрім того – особисте звернення від автора.

Таким чином, стверджують у «Грані-Т», отримана передплата є індикатором попиту на видання, гарантією реалізації, а також фінансовою підтримкою. Щоправда, наскільки вагомою – питання спірне.

Внести передплату було запропоновано 4 тисячам читачів по всій Україні.Які цифри фідбеку – інформацію видавництво не надає. Проте автор першої «проінвестованої» книги Іван Андрусяк впевнений в успіху програми:

«Перші результати ми підсумуємо трохи згодом – але вже очевидно, що ідея залучати читача до інвестування в книжку ще на етапі її друку виявилася вдалою. Проект «Книжковий інвестор» успішно пройшов перший «бурундучачий тест» – і надалі ми розвиватимемо його з наступними нашими книжками.

Наразі я «у два прийоми» підписав 50 чи 60 примірників книжки – правду скажу: не рахував, але обидві «купки» були чималенькі. Однак це ще не все: колеґи казали, що наступного тижня треба буде підписати ще принаймні стільки ж. Гадаю, що для початку це геть некепський результат, зважаючи на те, що чимало моїх читачів такі ж «консервативні», як і я; а тим паче на те, що пропозиція була дійсна лише кілька днів».

За словами автора, читачі радо зустріли не лише нагоду стати інвесторами, але й прихильно зустріли самого «Бурундука».
А всіх, хто хоче познайомитися ним безпосередньо, автор та видавництво запрошують на презентацію книжки, яка відбудеться 17 березня о 12:00 у київському клубі «Культ Ра».

«Неодмінно приходьте з «малявками» – буде весело!»

Також нагадаємо – для того, щоби долучитися до програми, необхідно слідкувати за оновленнями на сайті «Грані-Т». Кожна з книг, що з’являється у розділі «Очікується» («Готуємо до видання»), цілком може бути кандидатом для ваших інвестицій. Наразі читачі не можуть обирати книги довільно, проте завжди існує можливість написати листа у видавництво зі своїми побажаннями та пропозиціями.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe