Читомо > Новини > Роман із 5 тисяч твітер-повідомлень

Новини

Роман із 5 тисяч твітер-повідомлень

08.10.2010 0 Автор:

Видавництво «Soft Skull Press» (США) опублікувало паперовий варіант роману, написаного у популярній соціальній мережі Твітер. Над твором чотири місяці працював каліфорнійський письменник Метт Стюарт, який за цей час запостив 5 тисяч повідомлень (кожне не довше 140 символів) загальною кількістю 95 тисяч слів. Усі ці записи видавці переробили у книгу під назвою «Французька революція», приурочивши її вихід у світ до дня взяття Бастилії.

Свою пристрасть до Твітеру, результатом якої є створення роману, автор пояснює просто: «Так легше читати». Коли ж йому знадобився інший спосіб донесення своїх думок до народу, він звернувся до книжкового варіанту. Так вийшла глибока й трохи трагічна сага про сім’ю, що проживає у Сан-Франциско Все, що відбувається у романі, пов’язане із подіями французької революції: повчання консервативної бабусі, повстання онуків проти бабусиного самодержавства, гастрономія, успіхи родини в бізнесі, музиці й політиці.

Окрім цього, Метт Стюарт знайшов спільну мову з компанією Ricoh Innovations, яка готує додаток до iPhone, розроблений на основі книги. Автор говорить: «Мені завжди подобалися бонуси, які можна знайти на DVD, наприклад, сцени, що не ввійшли до фільму, інтерв’ю тощо. Відтепер це можна знайти й у книгах! iPhone надає таку можливість. На жаль, мало хто читає книги в iPhone, але я постараюся стерти межі між папером і цифрою».

За відомостями SFGate

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe