Читомо > Новини > Рада звільнила від податків видавців і книгорозповсюджувачів

Новини

Рада звільнила від податків видавців і книгорозповсюджувачів

13.02.2015 0 Автор:

Верховна рада прийняла за основу й у цілому законопроект № 1833 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підготовлення, виготовлення, розповсюдження книжок та періодики вітчизняного виробництва. За відповідне рішення проголосувало 235 народних обранців.

Законопроектом передбачається розширити перелік операцій, що звільняються від оподаткування щодо періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, у тому числі електронного контенту.

У Податковому кодексі України пункт 197.1.25 статті 197 депутати запропонували викласти в такій редакції:

«197.1.25. постачання (передплати) та доставка періодичних видань друкованих засобів масової інформації (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування, дизайн та верстка), виготовлення (друк на папері чи запис на електронному носієві), розповсюдження книжок, у тому числі електронного контенту (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній території України».

Ініціаторами законопроекту виступили Юрій Луценко й Микола Княжицький.

Як відомо, з 1 січня 2004 р. до 1 січня 2015 р. видавництва, видавничі організації, підприємства поліграфії мали податкові пільги подібні тим, які пропонуються цим законопроектом.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe