Читомо > Новини > Презентація українсько-канадського Проекту

Новини

Презентація українсько-канадського Проекту

08.10.2009 0 Автор:

9 жовтня 2009 о 18:00 у Національному Художньому Музеї України (адреса: вул. Грушевського, 6 Київ) відбудеться презентація альбому виданого у «Родоводі», що складається із двох книг: «Тягар невинности» – малярство Наталки Гусар (Канада) та «Чужі рідні» – поезії Дженіс Кулик Кіфер (Канада).

5apt

Альбом видрукуваний у Києві на початку серпня 2009 року і в вересні цього ж року відзначений Спеціальною нагородою великого журі Форуму Видавців за найкращий дизайн (дизайн Ірини Пасічник, видавництво «Родовід»). Ця «книга двох книг» є завершальним акордом спільного проекту досліджень Наталки Гусар і Дженіс Кулик Кіфер пост-помаранчевої України очима митця й письменниці. Одна із поезій Дженіс «На мості», створена за картиною Наталки «Україна і я», пояснює концепцію проекту: Україна-Канада, поезія-малярство.

6apt

Твори чи ідеї до них узяті з українського життя, а подані авторами з канадської перспективи. Альбом видрукуваний в Україні, але для західного, найперше канадського читача. Об’єднавчим моментом цього канадсько-українського проекту стала приналежність авторів до обох культур – в канадській вони живуть, а українська живе в них, як культура батьківських родин.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe