Читомо > Новини > Прес-конференція «Азбукового Королівства Магів і Янголів»

Новини

Прес-конференція «Азбукового Королівства Магів і Янголів»

16.10.2010 0 Автор:

Книгарня «Є» та Музей книги і друкарства України запрошують на прес-конференцію, присвячену фестивалю української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів», яка відбудеться 19 жовтня 2010 року.

Музей книги і друкарства України вперше цього року організовує Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів» 27-31 жовтня 2010 року, який планує проводити щороку на початку осені.

Музей стане місцем зустрічі дітей з багатьма творчими особистостями – письменниками та поетами, видавцями, художниками та музикантами. Кожен з них познайомить із своєю творчістю у вигляді мистецьких акцій. Учасники Фестивалю — діти і дорослі з багатьох куточків України – Львів, Київ, Харків, Херсон, Дніпропетровськ, Тернопіль, Вінниця. Фестиваль відвідає і гостя з Литви, художниця та письменниця Сігуте Ах. В залах музею будуть представлені виставки книжкової ілюстрації відомих українських художників до видань української дитячої книги, а поруч –  дитячі художні роботи лауреатів міжнародного конкурсу «Золотий мольберт».

Свої творчі зустрічі проведуть такі автори як Сашко Дерманський, Галина Пагутяк, Гурам Петріашвілі, Олекса Росич, Іван Андрусяк, Леся Вороніна, Зірка Мензатюк та багато інших.

Серед численних акцій «Азбукового Королівства Магів і Янголів» є такі: презентація освітніх програм для дітей та молоді від посольства США, бліц-інтерв’ю усіх охочих «Моє чарівне Королівство»  (запис на відео представлення найулюбленішої власної книги з дитинства), кобзар Тарас Компаніченко навчатиме духовному співу за «Богогласниками» та «Ірмологіонами», оригінали яких зберігаються в Музеї, майстер-класи художників та працівників музею з каліграфії, виготовлення паперу ручного лиття, екслібрису, опанування техніки високого друку тощо, презентація рукотворних книг для незрячих дітей та проведення благодійного марафону із збору коштів на видання книг шрифтом Брайля.

Організатори (представники Музею книги і друкарства України) та партнери фестивалю (представники Міжнародної громадської організації «Дім Свободи Україна», Посольства США в Україні, гутірки українських поетів «SEVAMA») розкажуть більш детально про заходи Фестивалю.

Інформаційний партнер – культурно-читацький проект «Читомо».

Адреса книгарні «Є»:
вул. Лисенка, 3, ст. м.  «Золоті Ворота»

Початок о 18.00.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe