Читомо > Новини > Порошенко встановив президентські стипендії для молодих письменників

Новини

Порошенко встановив президентські стипендії для молодих письменників

23.01.2018 0 Автор:

Президент Петро Порошенко затвердив положення про порядок призначення стипендій для молодих письменників. Відповідний указ за номером 13/2018 розміщений на сайті глави держави.

Також стипендії призначатимуться митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

Передбачається призначення 250 стипендій на рік, виплати здійснюватимуть щомісяця протягом року. Стипендії призначатимуть у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У 2018 році, відповідно до держбюджету, прожитковий мінімум для працездатних осіб становитиме: від 1 січня – 1762 грн, від 1 липня – 1841 грн, від 1 грудня – 1921 грн. Стипендії зможуть призначати повторно, але не більше двох разів.

Учням, студентам, аспірантам та асистентам-стажистам стипендії призначатимуться незалежно від отримання ними академічних та/або соціальних стипендій.

На здобуття стипендії висуватимуться громадяни України віком від 14 до 35 років — молоді письменники, митці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва, які мають творчі досягнення.

Пропозиції на здобуття стипендій вноситимуться до комісії, яка буде утворена Міністерством культури, претендентами шляхом самовисування. Персональний склад комісії, положення про комісію та порядок відбору кандидатів на здобуття стипендій будуть затверджені Мінкультом. До складу комісії будуть включені письменники, митці та інші фахівці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

Претенденти на здобуття стипендії подаватимуть до комісії спеціальну заявку, мотиваційний лист, дві рекомендації від провідних діячів культури і мистецтва та автобіографію.

Нагадаємо також, що Міністерство культури оголосило конкурс на одержання у 2018 році щорічних грантів Президента молодими діячами у галузі культури.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe