Читомо > Book Art > Польські інтерактивні книжки

Book Art

Польські інтерактивні книжки

05.01.2010 0 Автор:

У школі вчили не обписувати книжок, не обмальовувати обличчя класиків й не додавати їм грішні частини тіла, про які соромливо відгукувався Іван Котляревський, описуючи Енеївські звитяги. Але завдяки продукції польської компанії YDP, у якої є інструмент yBook зі створення інтерактивних книжок із ефектами традиційних, це робити стало набагато простіше, приємніше. І, що важливо, всі нововведення можна скасувати. Ну, наприклад, домалював ти у 6-му класі до чийогось класичного обличчя ріжки, а в 7-му тебе замучила совість, проте “назад шляху немає” (адже кулькова ручка стирається переважно з папером разом).

Інструмент yBook дозволяє конвертувати будь-яку книжку, альбом, зошит, журнал, бюлетень, буклети, рекламну продукцію з формату PDF в інтерактивне видання. YDP дозволяє повністю автоматизований процес для створення інтерактивних книжок. Все, що потрібно зробити, це надати відповідні файли PDF, а після завантаження контенту на сервер, все буде зроблено автоматично. Коли завдання буде завершено, замовник отримає повідомлення електронною поштою з посиланням на готове інтерактивне видання, яке можна використовувати як онлайн, так і в автономному режимі.

Які функції передбачені в yBook?

1.  В інтерактивній книжці можна писати, змінювати шрифти, кольори, додавати свої слова, помітки, графічний редактор досить простий і зрозумілий.

ybook1

2.  При потребі можна розміщувати зображення, анімацію, відео- й звукові файли наприкінці абзацу, напочатку речення, словом – будь-де.

3.  Можете вибрати стиль видання, який тільки вам буде до вподоби.

4.  Перегортання сторінок динамічне, майже як у справжньому виданні.

5.   Якщо ви не добачаєте, або, навпаки, бачите надто добре, то сторінку чи певний фрагмент можна збільшувати / зменшувати без втрати якості. І ця якість, до речі, легко налаштовується.

ybook

6.  Можна розміщувати посилання у тексті, щоб потім переходити на ресурс відповідної тематики.

7.  Інтерактивна книжка без проблем робиться доступною для інших користувачів, її можна пересилати, розміщувати на своєму ресурсі, у ній можна працювати відразу кільком користувачам. Це дуже зручно під час комунікації “викладач-студент”, “працівник-роботодавець”.

ybook3

8.   Електронні ресурси можна “прив’язати” до заголовків видання, щоб пошуковики могли легко надибати на нього.

Гратися з такою книжечкою досить цікаво. Ви можете самі спробувати, зайшовши на сайт польської компанії. А ще, цілком імовірно, що за інтерактивними книжками – освітянське майбутнє. Якщо, звісно, програму підлаштують під ебуки, мобільні присторої. Але навіть, якщо в неї вмонтують запах поліграфічної продукції, інтерактивна книжка не стане справжньою, чи не так?

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe