Читомо > Book Art > Підвид людожера з псячою головою

Book Art

Підвид людожера з псячою головою

13.04.2010 1 Автор:

На сторінках альманаху «Химера» публікуватиметься історія походеньок Песиголовця, перші вісім сторінок якої можна побачити в експозиції на Першому фестивалі молодих видавців і редакторів. Планується також випуск «Песиголовця» окремим виданням.

Головний герой – запозичений із української міфології кумедний Песиголовець, що мандрує у пошуках таємничого Живого Каменя, і дорогою потрапляє у смішні ситуації.

Якщо вірити українським міфам, то песиголовці – це такий собі підвид людожерів із псячими головами, які, за деякими переказами, мали одне око, одну руку й одну ногу. У християнстві є легенда про песиголовця Репробуса, який став святим на ймення Христофор. Його до початку XVIII ст. навіть малювали із собачою головою на іконах, але з часом такі зображення визнали язичницькими і заборонили.

Презентований комікс пропонує новий погляд на давні українські міфи і руйнує пов’язані з ними стереотипи. Може, не всі міфічні персонажі були такими страшними чи такими величними, як стверджують перекази?

За словами художника Руслана Водолазського, «до нас дійшов доволі суперечливий образ цього цікавого племені, що проживало колись поряд із людьми, але повністю було винищене за свою несхожість. Цей комікс – спроба подати свій варіант епічної оповіді про песиголовців, яких було несправедливо стерто зі сторінок історії…»

Цілісна завершеність кожної сторінки, логічна послідовність подій, попереднє узгодження зображень та реплік – ось принципи, за якими готується новий комікс. У «Песиголовці» використано як доволі типові для коміксів сюжетні ходи, так і оригінальні рішення, що дає змогу відроджувати і водночас творити українські традиції коміксу. А цікавий сюжет, нестандартні герої, дотепні репліки, різна стилістика мовлення персонажів, яскрава кольорова гама приваблять та порадують читача.

Якщо у вас є своє бачення того, як розвиватиметься далі доля цього героя, висловлюйте його, не соромтеся. «Песиголовець» відкритий до нових пригод!

Контакти:

Водолазський Руслан     097 159 06 64, 063 895 91 88  lunsar@i.u

Листвак Галина                    067 310 15 19      drakon4yk@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Спіжовий Євген
    17.04.2010 в 5:45 pm

    Цей комікс дуже смішний
    Я читав.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe