Читомо > Новини > Оголосили фіналістів премії імені Конрада

Новини

Оголосили фіналістів премії імені Конрада

03.11.2017 0 Автор:

Польський інститут у Києві оголосив цьогорічних фіналістів літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського. Про це повідомляється на сайті інституту.

Ними стали письменники: Любко Дереш, Катерина Калитко та Ірина Цілик. Фіналістів обрало польсько-українське журі у складі: Катажини Вензовської, Богдана Задури, Віталія Сича, Євгенія Стасіневича та Ганни Улюри. Як зазначається, усього на премію було подано 22 кандидатів, яких номінували українські та закордонні культурні інституції, видавництва та приватні особи.

Ім’я переможця буде оголошене 15 листопада у Києві. Переможець отримає нагороду розміром 3000 євро, а також можливість піврічного стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща “GAUDE POLONIA”.

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського була заснована 2007 року. Її вручають раз на два роки. Премія присуджується українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, прижиттєво, за прозову україномовну творчість, що порушує актуальні теми, змушує до рефлексії, розширює знання про інші культури. Журі оцінюватиме виключно прозову творчість кандидатів і не враховуватиме здобутки в поезії, драматургії та літературній критиці.

Минулих років премії отримували: Софія Андрухович (2015), Таня Малярчук (2013), Наталка Сняданко (2011), Сергій Жадан (2009) і Тарас Прохасько (2007).

Як повідомлялося, днями стали відомими претенденти на Шевченківську премію з літератури

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe