Читомо > Місця > Нова книжкова крамниця: «Чулан», «Чуланчик» та «Гачи Причи»

Місця

Нова книжкова крамниця: «Чулан», «Чуланчик» та «Гачи Причи»

19.12.2011 3 Автор:

Вид: книгарня

Тип: книжковий арт-простір

Місце: вул. Пушкінська, 21 (вхід через арку).

Веб-сторінка , info@chulanchuk.kiev.ua тел. + 38-044-362-58-73

Період: з 11:00 до 20:00, без вихідних

 

[geo_mashup_map]

 

Еволюція.  Спершу «Чуланчик» народився як маленька крамничка при дитячому клубі «Скворечник». Сталося це, коли два роки тому був оголощений карантин – у клубі стало тихо і порожньо. Тоді його засновниці, сестри Юля та Олена Козловці, які мають  на двох аж п’ятеро дітей, хочеш – не хочеш, а почали досліджувати книжковий ринок.

У  цей час іншого заняття для дітей було годі й шукати, а відтак мали розібратися з книжковим асортиментом для дітей майже всіх вікових груп. Так і виникла ідея створити книгарню, зокрема як місце, де хтось уже відібрав би найкращі книги. Адже часто буває так, що приходиш у книжковий магазинчик – наче й полиці усі заповнені, а вибрати немає з чого.

Відтак Юля та Олена взяли на себе селекційну роботу і заснували перший, на той час ще дитячий «Чуланчик», який тепер переїхав на Пушкінську і розширився до справжнього книжково-мистецького простору.

Структура. Всього у книгарні 3 приміщення: маленький «Чуланчик», дорослий «Чулан» та друкарня «Гачи Причи» – окрема майстерня, де створює естампи цілий гурт художників (Тарас Ковач, Анна Сорокова, Іван Михайлов, Людмила Нікорич, Максим Неменко, Світлана Горобенко, Денис Саліванов, Аліна Якубенко, Сергій Надточеєв та Віктор Харкевич).

 

Асортимент

Засновниці вибирають книжки виключно на свій смак – звісно, частково цей вибір носить суб’єктивний характер. Але попит читачів і співпраця з видавництвами впродовж тривалого часу підтверджує, що такий вибір має місце бути. Дитяча книга представлена українськими та російськими видавництвами. Серед українських, звісно, «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Грані-Т», «Видавництво Старого Лева», «Теза», «Махаон-Україна», «Навчальна книга Богдан», «Ґлоуберрі букс». За словами Юлії Козловець, українська книга користується великим попитом, проте асортименту українських видавництв для задоволення потреб маленьких читачів все ж не вистачає. Хоч ми й звикли вважати, що дитяче книговидання випереджає інші видавничі сегменти і представлене у нас «на рівні».

Серед російських видавництв представлені «Розовый жираф», «Издательский Дом Мещерякова», «Самокат», «Арка», «КомпасГид», «Рипол». Є трохи літератури англійською мовою. Планується розширення, оскільки найбільшим попитом серед російськомовних книжок користуються перекладені з англійської бестселери. Наприклад, найвідоміша у світі дитяча книга «Дуже голодна гусениця».

Якщо за дитячий Чуланчик відповідають сестри Козловець, то за добором літератури дорослого Чулану стежить Ольга Жук. Тут також є що погортати – фікшн і нон-фікшн, переважно – краще від російських видавництв. Філософія, літературна критика, мистецтвознавство та ще багато всього «вибраного». Весь асортимент зручно розподілений на полицях, тому цікаві книги самі на вас виглядають. А так, наприклад, виглядає «полиця» сну:

Окрім книжок у «Чулані» та «Чуланчику» можна придбати іграшковий генд-мейд, листівки сумки та навіть авторські прикраси Катерини Бруєвич. І, звісно, придбати справжній естамп, щойно видрукуваний у майстерні.

Цінова політика

Загалом – вище середнього, адже велика частина асортименту приїжджає з Росії. Проте на книги у «Чуланчику» націнки намагаються робити мінімальними, аби книга все ж таки знаходила свого читача.

Проте українські книжки тут можна придбати за звичними і приємними цінами. Найдорожчий експонат книгарні, на жаль, уже придбали – «Малыш Немо в Сонной Стране» Вінзора МакКея, російський переклад від видавництва «Zangavar» (1200 грн).

А найдешевші все ще є – наприклад, дитячі кишенькові книжки за 3 грн, або ж книжки-картонки за 15 грн.

Читач. Найрізноманітніший – батьки і діти, бородаті дядьки та юні студенти. Усі ті ж, кого можна зустріти на територіях мистецьких просторів та усі ті, хто віднайшов місце розташування книгарні.

Акції

У книгарні плануються майстер-класи – платні і безплатні, для дорослих і малих. Для того, щоби портапити на такі події, потлібно слідкувати за сайтом. Окрім цього, планується проведення дитячих та юнацьких книжкових клубів та авторські зустрічі.

Бонуси

Інтернет-магазин для «Чуланчика» – не той формат. Бо кожну із книжкових знахідок тут обов’язково захочеться потримати в руках і погортати. Але існує нагода замовити книгу просто собі додому (звісно, за умови, що ви знаєте, яка з них вам потрібна).

Дякуємо Юлі та Олені за надану інформацію /

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Женя
    19.12.2011 в 7:12 pm

    ай лайк е лот!

  2. ukauka
    19.12.2011 в 10:06 pm

    Ой, як чудово! Треба терміново туди навідатись!

  3. 19.12.2011 в 11:06 pm

    хотілось написати про них, але вони все ніяк не переїжджали – ось і переїхали!

    треба буде якось прийти в гості чи шо.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe