Читомо > Новини > Наперекір заповіту Вальтера Скотта два його незакінчені романи сьогодні опублікували

Новини

Наперекір заповіту Вальтера Скотта два його незакінчені романи сьогодні опублікували

14.09.2010 0 Автор:

Минулого року за заповітом Юлії Солнцевої, другої дружини Олександра Довженка, повинні були відкрити секретні архіви відомого письменника й режисера, які лежать у Москві. На жаль, Москва мовчить, а наші читачі чекають. Натомість протилежна ситуація у Шотландії: сьогодні, 14 вересня, вперше представлять публіці неопубліковані твори Вальтера Скотта, який, щоправда, заповідав їх ніколи не показувати читачам. Це невидана поема «Пагорби Кіллерна», що 200 років таємно зберігалася у колекції родини Бейлі-Гемілтон. Знайомство з «Пагорбами Кіллерна» приурочене до 200-річчя створення письменником романтичної поеми «Діва озера».

Крім невиданого твору, спадкоємці архівів надали дослідникам дев’ять листів Вальтера Скотта, адресованих його партнерові по адвокатській практиці. У них, за словами фахівців, відображено вплив, зроблений на Скотта пейзажами околиць Стерлінга. Їх теж покажуть на широкий загал.
А вже в Единбурзі побачать світ два останніх твори Вальтера Скотта, написані ним в останні роки його життя, коли він уже був тяжко хворий. Це незакінчений роман «Облога Мальти» та книга «Бізарро» про калабрійської розбійника. Зять і біограф Скотта Джон Гібсон Локхарт вважав твори «нечитомими» і не дуже придатними для публікації. Але редактори добряче попрацювали над вдосконаленням текстів. «Це цікаві, цінні роботи, і ми хочемо донести їх до читача», – заявила Катріона Мюррей, представниця і редакторка видавництва Единбурзького університету, де вийшли твори.

За матеріалами The Guardian та ВВС

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe