Читомо > Новини > На Весняній літшколі виступить німецький письменник Герхард Фалькнер

Новини

На Весняній літшколі виступить німецький письменник Герхард Фалькнер

08.04.2014 0 Автор:

 

Gerhard Falkner

24-27 квітня в Києві відбудеться Весняна літературна школа. 10 відомих українських письменників поділяться секретами успіху в літературі з авторами-початківцями. Також лектором на Літшколі вперше виступить один з найвпливовіших сучасних поетів Німеччини – Герхард Фалькнер.

На Весняній літературній школі Фалькнер проведе лекцію-практикум «Поезія та відеопоезія: взаємодія літератури та різних медіа». Під час якої поділиться принципами інтеграції поезії в інші види мистецтва та медіа. Також він розкаже про сучасне позиціонування літератури: між читачем, видавцем та ЗМІ.

Наразі Герхард Фалькнер є резидентом Міжнародної стипендії для поетів і перекладачів «MERIDIAN CZERNOWITZ» у Чернівцях. В Україні він перебуватиме до кінця квітня.

Довідка:

Герхард Фалькнер (Gerhard Falkner) – німецький письменник, есеїст, перекладач, один з найвпливовіших сучасних поетів Німеччини, зачинатель центрального постмодерного тексту. Народився 1951 року в місті Швабах, Баварія. Його дебютна збірка “so beginnen am k?rper die tage” («так починаються в тілі дні») (1981) поляризувала сучасність та класичний модерн і викликала широкий резонанс. В його віршах по-особливому поєднуються вільна форма, імпульсивність та зворотні мовні елементи. Наступними збірками та творами Герхарда Фалькнера стали «wemut» (1989), «X-te Person Einzahl» (1996), «?ber den Unwert des Gedichts. Fragmente und Reflexionen» (1993) та  «Gegensprechstadt / Ground Zero» (2005), двомовна поетична збірка «Kanne Blumma« (2009).

Після отриманої стипендії від літературного колоквіуму в Берліні, своєю збіркою «Berlin – Eisenherzbriefe» («Берлін-Листи залізного серця») (1986) Фалькнер започаткував центральний постмодерний текст. Пізніше, під час тривалого проживання в Мексиці та США у світ вийшла антологія «AmLit. Neue Literatur aus den USA» (1992).

Герхард Фалькнер є лауреатом премії ім. Петера Хухеля (2009), а також він отримав літературну премію Kranichstein (2008) і Нюрнберзьку культурну премію (2009). За новелу “БРУНО”, що удостоїлась схвальних відгуків критиків, Фалькнер отримав Канську премію в галузі літератури (2008), а пізніше – літературну премію ім. Августа фон Платена (2009).

Нагадаємо, на Весняній літературній школі для молодих літераторів лекції читатимуть досвідчені та професійні письменники, власники та директори видавництв, літературознавці та критики, а саме: Юрій Винничук, Лариса Денисенко, Оксана Забужко, брати Капранови, Ірена Карпа, Юрій Макаров, Іван  Малкович, Мар’яна Савка, Ростислав Семків та Ірина Славінська. Програма Літшколи складається з 32 годин лекційних та практичних занять.

Участь у Літшколі можуть взяти автори будь-якого віку. Щоб стати учасником проекту, потрібно заповнити реєстраційну АНКЕТУ: http://bit.ly/OXG5Aj Прийом заявок триває до 15 квітня включно. Кількість місць обмежена. Кожен учасник сплачує організаційний внесок у розмірі 600 грн. (у вартість входить навчання, кава-брейки, обіди, роздаткові матеріали тощо).

 

Контактна особа: Ольга Гончар (093-339-76-46, litosvita.org@gmail.com)

 

Детальніше про проект читайте за посиланням: http://on.fb.me/1jFiYUN  

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe