Читомо > Новини > Мультимедійний «АмнезіЯ project» запрошує до інтерпретації пам’яті

Новини

Мультимедійний «АмнезіЯ project» запрошує до інтерпретації пам’яті

06.02.2013 0 Автор:

7 лютого о 18:00 у Київській малій опері презентують літературно-мистецький мультимедійний проект «АмнезіЯ project: відкрита платформа». Складовими проекту, який триватиме 5 тижнів, стануть 1 книга, роботи 10ти художників і 10 музичних композицій. Проект буде реалізовано на спеціально створеному сайті.

«АмнезіЯ project» представляє велику кількість інтерпретацій художнього тексту та найважливіше – концепту пам’яті.

Ідея реалізується у кількох вимірах: література, музика і візуальне мистецтво. Основне завдання проекту – створити відкриту платформу для креативного діалогу поміж мистецтвом, музикою, літературою та максимально широкою аудиторією.

Підґрунтям проекту є книга Олександра Михеда «АмнезіЯ», що складається зі 106 розділів і має фраґментарну структуру.

Як зауважив поет і перекладач Андрій Бондар, головними героями книги «АмнезіЯ» є пам’ять і уважність. Робота з особистою пам’яттю та пам’яттю людей приблизно одного покоління є ключовими для проекту.

Це свідоме бажання пам’ятати і фіксувати життя у різноманітті його проявів. Саме тому письменник Юрій Іздрик називає книгу «АмнезіЯ» спробою «закарбувати в пам’яті її, пам’яті, примарну структурованість».

Починаючи з 5 лютого 2013 р., протягом 5 тижнів, кожного вівторка та четверга, на сайт www.amnezia.in.ua викладатимуться кілька глав книги у довільному порядку. Таким чином максимально розкриватиметься довільність способів читання книги.

Оскільки частина текстів книги «АмнезіЯ» афористичного та дискутивного характеру, кожен із розділів та окремих епізодів має вшиті кнопки соціальних мереж, отже, кожен охочий зможе долучитися до короткого інтелектуального серіалу та підтвердити множинність інтерпретацій тексту і нашої пам’яті.

Спеціально для «АмнезіЯ project» новостворена команда «OY Sound System» – у складі Марка Галаневича (учасник гурту «ДахаБраха»), Тараса Галаневича (DJ Galatar) та київського музиканта Жене Cлов’яна – створила 10 треків, що супроводжуватимуть кожну подачу тексту.

Інша потужна складова «АмнезіЯ project» – роботи 10 молодих художників, які по-своєму проілюстрували окремі фраґменти книги «АмнезіЯ».

Їхні твори з’являтимуться на сайті «АмнезіЯ project» та офіційній сторінці проекту у facebook у день чергової подачі тексту роману.

У межах «АмнезіЯ project» планується також проведення виставки робіт художників, які долучилися до проекту: це митці Ярослав Солоп, Пимін Давідов, Олексій Сай, Гамлет Зіньківській, Микита Шаленний, Степан Рябченко, Сергій Радкевич, Марко Галаневич (Україна), Георгі Махарашвілі (Грузія), Алєксєй Шинкаренко (Білорусь).

Учасником «АмнезіЯ project» зможе стати кожен, хто відвідає першу презентацію проекту 7 лютого о 18:00 у приміщенні Київської малої опери (вул. Дегтярівська, 5). Вибір локації є логічним продовженням концептуального спрямування проекту.

Приміщення Малої опери стало одним із провідних «акторів» у відеороликах, відзнятих для «АмнезіЯ project».  Разом із креативною ініціативою ANGAR «АмнезіЯ project» піднімає питання адекватності шляхів реконструкції Київської малої опери, яка має потенціал стати культовим мистецьким осередком міста.

 

Розклад презентації:

18:00-19:00 – зйомки для відкритого архіву «АмнезіЯ project», можливість будь-кому долучитися до проекту, відповівши на запитання: «Яку подію свого життя Ви б хотіли забути, але знаєте, що ніколи не забудете?»

19:00-19:45 – зустріч із командою «АмнезіЯ project» та представниками креативної ініціативи ANGAR.

19:45-20:30 – виступ OY Sound System спеціально для «АмнезіЯ project».

 

Контактні особи:

(куратор «АмнезіЯ project»)                        (координатор проектів ANGAR)

Олександр Михед                                            Сергій Малецький

097 9472407                                                       063 8731071

oleksandr.mykhed@gmail.com                     sergei.maleckii@gmail.com

www.mykhed.com                                             www.angr.com.ua

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe