Читомо > Новини > Київське число "Журналу 24": набір до редакції

Новини

Київське число "Журналу 24": набір до редакції

08.11.2009 0 Автор:

5-6 грудня до створення “Журналу 24” офіційно запрошуються кияни з пульсуючою творчою жилою (журналісти, фотографи, дизайнери, верстальники, ілюстратори, редактори). Професійні чи потенційні – значення немає. Проект стоврення  друкованої продукції незнайомцями за добу започаткований у Європі, там також створюють журнали. А нещодавно тим самим чином була написана і видана ціла книга.

План дій зводиться до:

1–знайомства;
2-визначення концепції, або, краще сказати, теми номера, адже вся концепція тут поміщається у поняттях “доба” : “незнайомі люди”=”журнал”;
3-втілення задуму.

На все про все у вас, як і в інших учасників стихійної редакції, 24 години і до 56 сторінок простору.

Київ, до речі, не перша українська локація народження “Журналу 24”, перед цим із завданням впорався Харків. Невдовзі робота закипить також в Одесі та Дніпропетровську.

Про харківський досвід. Навіть попри те, що місцем постійного проживання та полем дослідження багатьох авторів минулого числа був саме Київ, минулий “Ж24” є харківським – “кістяк” редакції все ж формувався і безпосередньо працював у Харкові. А географічна ознака тут дуже відносна, зазвичай долучаються люди з усієї України.

Такою ж відносною одиницею стала і тема номера, у рамках якої учасники проекту окреслювали багатогранність світу: які ми всі різні та цікаві, як у світі багато незвіданого. Ніхто не виявився оригінальним і не відхилився від соціокультурного вектору ні до політики, ні до галузевості, ні в жоден інший бік.

Брак серйозного підходу до культури. На ній же всі знаються.
А до такого проекту хотілося б ставитись серйозно.

Щось змінити власноруч можна за адресами:
Мар’яна 050 55 55 850;  mManakova@gmail.com
Лєра 096129 49 68; lera.lauda@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe