Читомо > Новини > Книжковий тиждень: підсумки на «Читомо»

Новини

Книжковий тиждень: підсумки на «Читомо»

13.03.2012 3 Автор:

Прем’єра на «Читомо»! Тільки в цьому дайджесті – усе найцікавіше, що сталося в українському книговидавничому просторі за останній тиждень. Читайте, діліться інформацією з нами і будьте в курсі!

________________________________________________________________________

 

ПОДІЯ: Україна вперше відвідає Паризький Книжковий Салон

16-го березня на Салоні відбудеться презентація сучасної української літератури за участі 7 українських письменників: Марії Матіос, Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Євгенії Кононенко, Антона Кушніра, Ірисі Ликович та Євгена Положія. Під час презентації буде представлено франкомовний «Альманах української сучасної літератури».

 «Більше країн – більше книжок»

________________________________________________________________________

ІМПРЕЗА: Шевченко відсвяткував свій 198 день народження

Новонароджений Всеукраїнський поетичний марафон «Віршень» із 500 поетогодинами зібрав двійників Тараса Шевченка, проте їх виявилось не так і багато Укр.літ»).

Також завершився конкурс, присвячених Шевченку кінопроектів, що відбувся 6 березня. Перемогли київський сценарист Олександр Денисенко та ужгородський письменник Олександр ГаврошДруг читача»).

Ірена Карпа поєднала всі можливі свята на підтримку альбому «And I Made а Man», започаткувавши «Міжнародний день ді-джея Тараса Шевченка».

________________________________________________________________________

ПРОБЛЕМА: Німецький «Skoobe» позичає електронні книжки

Видавці не на жарт переймаються розповсюдженням своїх книг в електронній мережі. Піратське чтиво відбирає добрий шмат їхнього заробітку. Щоб не розгубити всіх своїх грошей – вони і вдаються до різних е-експериментів.  Німецький портал «Skoobe», запустивши додаток для iOS-пристроїв, який надав можливість пробного читання коротких зразків сучасних бестселерів від понад 70 видавництв, швидко поміняв тактику. Відтепер ті ж самі користувачі програми можуть отримувати доступ до повних текстів кількох тисяч книг за передплатою в розмірі 9,99 EUR на місяць. Позичати чтиво можна на необмежений термін, проте є обмеження щодо кількості книг – лише 5 одиниць. Взяти іншу книжку можна тільки тоді, коли повернув попередню.

(Futurebook.net)

________________________________________________________________________

 РОЗМОВА: Джосеф Міллер про літературознавчі методи

Перші дні березня виявилися, на диво, бідними на інтерв’ю з літераторами чи з експертами книговидання. Хіба що Дмитро Дроздовський поговорив зі своїм відомим колегою, американським професором і  літературознавцем Джозефом Гіллісом Міллером. Розмова здебільшого про літературознавчі методи й критику, а також про читання й інтерпретації текстів. Академічно, «не  для всіх», але цікаво.

(ЛітАкцент)

Також пересічний читач може оцінити літературний смак Василя Карп’юка завдяки рубриці «Що почитати?» на «Буквоїді».

________________________________________________________________________

ВІДЕО: Дереш, сепія, гімн

Буктрейлери стають дедалі популярнішим форматом реклами книжок в Україні. Цього тижня таким роликом розродився «воскреслий» Любко Дереш на честь виходу в світ своєї нової книги «Голова Якова». Монолог письменника вийшов дещо затягнутим, сепія з морем та небом вкупі з монотонною музикою швидко втомлюють, але подивитися для загального розвитку все ж варто.

 ________________________________________________________________________

ПОДКАСТ: Павло Содомора про римських імператорів

Павло Андрійович Содомора розповідає про свій переклад «Життєписи дванадцяти цезарів» Гая Светонія Транквілла, а також про Римську імперію.

Прослухати можна «Кабі.net»

 ________________________________________________________________________

ВІЗУАЛЬЩИНА: «Віднесені вітром» від Лаури Зеленги (Laura Zalenga)

 

________________________________________________________________________

ЦИТАТА:

Ні, хлопці коцареви-коробчуки, можете скільки завгодно кпинити над своїм голомозим колегою на презентації, але моя дочка після всього вашого чарівного бардаку на подіумі попросила придбати їй саме Богданову збірку. А взагалі ви всі молодці, да.

Антон Санченко про річницю «Цілодобово»  (з Facebook)

Видавництво «Фоліо» надіслало загрозливе повідомлення: «В квітні видавництво Фоліо планує вихід нових книг: «Шкіра для барабану» Артуро Перес-Реверте, «Тиша» Пітера Хьога та «Сон кельта» Маріо Варгоса Льоса в серії «Бібліотека Нобелівскьких лауреатів», які вперше переведено українською мовою». Дороге видавництво «Фоліо», покайтесь, ви і так уже чимало хороших творів перевели.

Михайло Бриних Facebook)

 

 

Зустрінемося в наступному «Книжковому тижні»!

Моніторив Пилип Пухирєв

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. solanum
    13.03.2012 в 11:52 pm

    Надзвичайно цікавий видався підсумок тижня! Коротко, професійно, влучно!
    Шкода, що так гарно не вміють підводити підсумки суспільні ЗМІ…

  2. Ольга
    14.03.2012 в 1:21 pm

    Класна підбірка 🙂 особливо потішили цитати. Ну і трейлер Дереша….від нього віє якоюсь невпевненістю….хоча візуальний ряд мав би бути гарним, тільки додивитись так і не змогла, дійсно нуднувато

  3. Volodymyr
    21.03.2012 в 3:01 pm

    Українські видавці та автори також були добре представлені на книжковому ярмарку в Ляйпцигу – одному з наймасшабніших в світі. Підсумкова пресконференція відбудеться 23/3/2012.
    http://bookforum.ua/article/645/%D0%92%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%8F+%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83+%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8.html

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe