Читомо > Місця > Книжкова полиця Гулівера, або з днем бібліотекаря!

Місця

Книжкова полиця Гулівера, або з днем бібліотекаря!

30.09.2010 1 Автор:

30 вересня – День бібліотеки! Вітаємо українських бібліотекарів із їхнім професійним святом і бажаємо швидше охопитися інтернетом, новими книжками, вдячними читачами, світовими ноу-хау, а найперше – розумінням з боку владних високопосадовців.

Свого часу дизайн фасаду, такої собі книжкової полиці для Гулівера, розробили у Публічній бібліотеці Канзас-Сіті (Міссурі, США), який значно підвищив популярність книгозбірні й читання у місті.

Відповідно до проекту цей фасад повинен був приховати бібліотечну стоянку для автомобілів. Громадськість міста  самостійно обрала список книжок, які, на їхню думку, достойні бути на фасаді й представляти туристам Канзас-Сіті, його історичні й культурні традиції.

Звісно, у кожного різні читацькі вподобання, але така громіздка книжкова полиця не могла не сподобатись.

До речі, сайт бібліотеки оновлюється щоденно, щотижня проходить кілька презентацій нових книжок, виставок, акцій, звіт яким ми можемо побачити на електронних сторінках, у флікрі, твіттері, фейсбуці тощо. Книгозбірня сповіщає про всі свої нові надходження, а це й друковані, аудіо- й е-книжки, фільми, кілька професіоналів справи бібліотечної ведуть свої блоги. Якщо заглибитись в історію, то бібліотека розпочала свою діяльність ще 1873 року із єдиної книжкової шафи при міській школі. Розрозлась, правда?

Літом фасад ще однієї бібліотеки був величезною книжковою полицею – це книгозбірня в Кардиффі (столиця Уельсу, адміністративного центру графства Гламорган). Мабуть, цей фасад заберуть після закінчення будівництва, але він вже зробив рекламу бібліотечній справі міста.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    30.09.2010 в 9:45 pm

    афігєть як круто

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe