Читомо > Новини > Книги заговорили

Новини

Книги заговорили

24.09.2011 0 Автор:

В останні роки у книгарнях та на книжкових ринках дедалі частіше можна надибати різноманітні книжки московсько-білоруського видавництва «Азбукварик» «Белфакс». Це видання для малят, які публікуються вже  близько 20 років. Книжки… розмовляють, співають пісні, видають чудернацькі звуки, розповідають вірші та казки. Щоправда, російською.

Звісно, це не єдине видавництво, що публікує озвучені книжки для малят. Так київське видавництво «Перо» має серію «Веселі кнопочки», яке приваблює покупців україномовними виданнями. Однак видання «Азбукварика» багато в чому виграють завдяки великому асортименту. Не порівняти книжку «Перо» про тваринок з усього лише шістьма кнопками та голосами тварин

із книжками «Азбукварика» «Чьи домишки? Чьи детишки?» або «Мир вокруг нас», де представлено 30 різноманітних звуків.

Усі книжки «Азбукварика» – чудова навчальна іграшка для дітей, тому, як стверджують видавці на офіційному сайті, видання полюбилися дітлахам та батькам в усьому світі – і були перекладені 12 мовами. Асортимент книжок видавництва, які розмовляють, настільки великий, що покупцеві легко розгубитися, особливо враховуючи чималенькі ціни. Можна виділити кілька найцікавіших. Завдяки абеткам цього видавництва дитина у формі гри може легко засвоїти літери на асоціативному рівні навіть у півтора роки.

Подбав «Азбукварик» і про маленьких поліглотів: «English ABC» – англійська абетка, «яка розмовляє», має спеціальне табло з кнопками, кожній з яких відповідає літера англійського алфавіту, та окрему кнопку, яка дає можливість прослухати алфавіт від A до Z. Натиснувши на певну літеру, малюк почує не лише, як вона правильно вимовляється, а й відповідне слово і кумедний супровідний звук.

Видавництво розробило унікальні книги з ЖКІ-дисплеями: «Говорящая волшебная математика» дає дитині можливість натискати на кнопки з цифрами та перевіряти правильність написання на міні-комп’ютері з дисплеєм на 8 символів. Ця книжка хвалить маленького математика, ставить запитання і дозволяє вчитися писати цифри.

«Happy English» із панеллю з англійським алфавітом, дисплеєм, на якому відображається введене слово, а також різноманітними завданнями і малюнками допоможе засвоїти англійську дошкільнятам та молодшим школярам.

«Азбукварик» видає також спеціальні аудіо-книги для малят. Поки батьки зайняті невідкладними справами, малюк буде заворожено слухати казку або віршик та переглядати картинки: це допомагає розвивати фантазію, на відміну від мультфільмів, а також вчить дітей зосереджуватись на одній справі.

Книжки видавництва з піснями до кожної представленої у книзі казки забезпечують цікаву історію веселим супроводом, а у зовсім маленьких читачів, які ще не сприймають довгі казки, розвивають моторику: навчитись натискати на кнопки – неймовірно велике досягнення для малюків до року.

Тим не менше якість зображень, добірка шрифтів і кольорової гами музичних книжок “Азбукварика” могли б бути набагато кращими, книжки – далеко не досконалі. Тож залишається сподіватися, що українські видавництва розроблять україномовні книжки, “що розмовляють” – адже вони дедалі більше користуються великим попитом серед батьків та дітей в Україні.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe