Читомо > Новини > Книгу – поштою

Новини

Книгу – поштою

08.10.2010 0 Автор:

Завтра – Всесвітній день пошти, і готуються до нього не лише її працівники. Пост-кросери запасаються листівками та пакують бандеролі, прихильники епістолярії, мабуть, списують купу паперу, а видавництво «Грані-Т» та «Укрпошта» готують книжки для доброї і світлої акції «Я читаю з Укрпоштою!». Про її старт сьогодні розповідали Тетяна Шахнік, директор видавництва, Костянтин Голишев, начальник прес-центру «Укрпошти» та українська письменниця Зірка Мензатюк на ранковій прес-конференції.

Нагадати про існування послуги «книга – поштою», звісно, крисно. Хоча б тому, що проблем із поштовими відділеннями по Україні трохи менше, аніж із книгарнями, як не як, їх 15 тисяч. І якщо «в уєзд N» книга і справді зовсім не приїжджає, то допомогти їй зможуть ініціативні видавці і поштарі, а також їхні медіуми-листоноші.

За словами оргаізаторів, обрати книгу для пересилання буде з чого, і асортимент видань дозволить задовольнити будь-які дитячі літературні вподобання.

На жаль, не надто літературними вони видаються на державному рівні. «У моєму селі – жодної книгарні, – каже Зірка Мензатюк, – зате є сімнадцять “ресторанів”».

Допомогти проникненню книжки поза межі мегаполісу може кожен, взявши участь у конкурсі. Для цього необхідно придбати через місцеві відділення поштового зв’язку одне (або й більше) з видань «Грані-Т», сфотографуватися із книжками біля відділення і надіслати світлини та оригінали чеків, аби засвідчити придбання книг, за адресою: вул. Бориса Гмирі, 2, оф. 10, м. Київ, 02140, із зазначенням «На фотоконкурс “Я читаю з Укрпоштою!”».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe