Читомо > Місця > Книгарня «Масква» за українські книжки

Місця

Книгарня «Масква» за українські книжки

28.12.2012 0 Автор:

Вид: книгарня

Назва:  книгарня «Масква »

Місце популяції: м. Київ, вул. Саксаганського, 22

Вк

Період: понеділок — неділя, 10:00 — 20-:00

«Eat. Sleep. Read» — три головні людські потреби, на думку працівників книгарні «Масква». І  я, виспавшись і поснідавши, вирушила по задоволення третього свого інстинкту на вулицю Саксаганського, у вікні якого зручно  вмостився людський скелет в окулярах і з книжкою у фалангах пальців: ніби натякає –  із книжкою до кінця.

Історія. В Києві «Масква» з’явилась зовсім недавно, в червні 2012 року. Історія цього магазину бере початок ще з міста Ніжина, де вперше з’явилася книгарня з такою ж назвою. Звідти, пізнавши основні премудрості книжкового бізнесу, «Масква» перебралася до столиці, щоб позмагатися з місцевими книготоргівельними акулами.

Слід завважити, що, хоч книгарня і маленька, але досить амбітна, проголошує такий безапеляційний слоган «Принципово за українську мову». На питаня «чому саме МАсква?» власники книгарні та її працівники однозначної відповіді не дають. Залишається лише здогадуватись. Та можна припустити, що такий «живий оксюморон» натякає на властивість книгарні поєднувати непоєднуване.

Асортимент. Із девізу книгарні не важко здогадатись,  що більшість книжок тут можна придбати україномовних. Також можна знайти книжки англійською, це зумовлено розташуванням самого магазину, адже дуже часто всередину заглядає багато іноземних туристів. Але якщо добре пошукати, знайдеш і російською мовою: для них спеціально відведена полиця з назвою «Букініст», переважно це книжки видані ще в минулому столітті. Також є ще одна полиця із назвою «Bookcrossing», там можна взяти собі  і залишити іншим твори сучасної українською літератури.

Читач. «Різноманітний»,каже працівниця книгарні Валентина Сергіївна.

Цінова політика. Індивідуальна для кожного видання.

Пошук. Книжки на полицях розташовані за тематикою. Дуже легко орієнтуватися за табличками з назвою тої чи іншої теми, до того ж, книгарня не велика, заблукати в ній досить важко. Якщо приходити за чимось конкретним, то можна запитати одразу у працівників книгарні.

Акції. Книгарня разом із журналом «Крилаті» розпочала благодійну акцію до різдвяних свят «Подаруй дитині свято». В книгарні організовано пункт збору іграшок і книг. Загалом ідея акції не нова, але її особливість полягає в тому, що кожен, хто бере в ній участь, має разом із своїм подарунком додати ще листа дитині, у ньому пояснити, чому саме цю іграшку і книгу було вирішено подарувати, яка її історія…можливо, дати якусь пораду і написати кілька теплих слів.

У книгарні дуже специфічна атмосфера, притаманна саме таким невеличким крамничкам. Такий магазин може легко стати улюбленим місцем для пошуку книги.

 

Оксана Сичова

Світлини Олександра  Ітигілова-Греся

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe