Читомо > Новини > Іспанська література на екрані

Новини

Іспанська література на екрані

31.05.2010 2 Автор:

Що вийде, якщо вдало змішати два такі самостійні інґредієнти, як кіно та література? Правильно, гарна екранізація літературного твору. В усіх шанувальників такого візуально-текстового «коктейлю» є нагода скуштувати його З1 травня — у перший день показів іспанського кіноклубу в центрі «Майстер-клас». Тема — екранізація іспанської літератури. Демонструватимуться фільми за романами та сценаріями іспанських письменників другої половини ХХ ст. Перед початком показу ведучий розповідатиме історію створення фільму, а по закінченні усі  охочі зможуть обговорити побачене у кафе центру.

Розклад показів:

31.05.10 — кінострічка «Los santos inocentes / Святі невинні» (1984), за мотивами однойменного роману Мігеля Делібеса.
Роман був написаний у 1981 р., а Делібес, якого вважають справжнім майстром, класиком сучасної іспанської літератури, помер 12 березня цього року.

isp5

07.06.10 — кінострічка «La verdad sobre el caso Savolta / Правда про справу Савольти» за мотивами роману Едуардо Мендоси (1979).
Мендоса пише свої романи двома мовами: іспанською та каталонською. «Правда про справу Савольти» — перший роман Мендоси, опублікуваний у 1975 р., який здобув всесвітню популярність, визнання та премії літературних критиків.

isp4

14.06.10 — кінострічка «El viaje a ninguna parte / Подорож в нікуди», реж. Фернандо Фернан-Гомес (1986)
«Подорож в нікуди» знята за однойменною новелою самого режисера Ф. Фернан-Гомеса, який, до того ж, грає у своїй кінострічці головну роль.

isp6

21.06.10 — кінострічка «?Bienvenido, mister Marshall! / Ласкаво просимо, містере Маршал!», режисер та сценарист — Хосе Луїс Гарсія Берланга (1953).

isp3

Покази відбуватимуться щопонеділка протягом червня о 19:00 за адресою:
м. Київ, вул. І. Мазепи, 34. Кінозал центру «Майстер-клас».
Вхідний квиток — 20 грн.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. maxatms
    31.05.2010 в 12:55 pm

    а фільми будуть демонструватися іспанською без субтитрів, чи з українськими субтитрами? (маю велику любов до іспанського кіно, але не маю знання іспанської мови)

  2. Jivga
    31.05.2010 в 9:04 pm

    цього не знаю напевне. скоріше за все це буде або дубляж або субтитри. Докладніше можна дізнатися у самому центрі “Майстер клас”.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe