Читомо > Акції > Інтерактивна лекція від Олега Шпільмана «Бізнес-стратегія книжкового лідера»

Акції

Інтерактивна лекція від Олега Шпільмана «Бізнес-стратегія книжкового лідера»

08.05.2011 0 Автор:

Заробляти на книжках в нашій країні – це можливо! Повчитись цьому можна у директора книжкового клубу «Клуб сімейного дозвілля» Олега Шпільмана. На сьогодні клуб із Харкова є однією з найбільших книжкових дистриб’юторських компаній в Україні.  А це – 2 мільйони постійних покупців, членів клубу.

13 травня о 14:00 Олег Шпільман розкаже про бізнес-стратегії видавництва, конкурентів і експансії нових ринків. А зараз дещо для роздумів і для формування майбутніх запитань!

–  Пане Олеже, розкажіть, то яка Ваша бізнес-стратегія на ринку?

–  Основною метою бізнес-стратегії кожної   великої компанії є бажання максимального захоплення ринку. Противагою такого прагнення є конкуренція. У результаті здорової конкурентної боротьби виграє той учасник ринку, який володіє  набором найкращих конкурентних переваг. Тому  наша бізнес-стратегія – нарощувати конкурентні переваги своєї компанії на традиційному ринку України, а також розуміти та розвивати конкурентні переваги компанії для успішної експансії нових ринків (Російська Федерація та Білорусь).

До конкурентних переваг Книжкового Клубу я відношу:

  1. Інтегровану бізнес модель: видавництво – виробництво – логістика – багатоканальна дистрибуція. Забезпечує мінімізацію витрат.
  2. Вміле формування лояльного ринку збуту (клієнтської бази). Забезпечує оптимальні витрати на рекламу та продовжує перебування клієнта в Клубі.
  3. Вміле використання статистичної інформації для формування товарної пропозиції. Забезпечує максимальний дохід при мінімальному асортименті.
  4. Досвід роботи та авторитет на міжнародному ринку авторських прав. Забезпечує придбання найкращих творів зарубіжних авторів.

Важливо пам’ятати, що ринок постійно змінюється та розвивається. Наприклад декілька років назад важливою конкурентною перевагою книжкового бізнесу була наявність власної виробничої бази (друкарні). Сьогодні для багатьох компаній у світовому масштабі в зв’язку з розвитком та розповсюдженням цифрового контенту утримання громіздкої інфраструктури стає великою проблемою.

У зв’язку з цим мені хотілось би виділити ще одну важливу конкурентну перевагу: націленість менеджменту нашої компанії на моделювання трендів розвитку нашого бізнесу та завчасну підготовку до адаптації бізнес-моделі. Проілюструвати цю думку можна звернувшись до хронології розвитку компанії.

2000 – рік народження Клубу

2002 – заснування власного видавництва

2004 – початок розвитку власної книжкової мережі

2005 – заснування Книжкового Клубу в Російській Федерації

2007 – заснування оптового каналу збуту

2008 – початок будівництва власного логістичного центру

2010 – запуск в експлуатацію логістичного центру для обслуговування потреб бізнесу в Україні, Росії та Білорусі

2011 – започаткування проекту продажу електронних книг.

Далі буде ….

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe