Читомо > Новини > Ідеї щодо видавничого майбутнього

Новини

Ідеї щодо видавничого майбутнього

05.10.2010 0 Автор:

Минулого місяця, як розповідає Хабр, відома у сфері дизайну та інновацій компанія IDEO вирішила поділитись своїми уявленнями про не таке вже й далеке майбутнє книги та видань загалом. Поки технократичні читачі дискутують навколо рідерів (а це зазвичай ч/б читалки із неприємно і некнижково форматованими текстами), у презентаційному відео мова пішла про кольорові планшети. Щось схоже на iPad, тільки з обмеженим функціоналом.

The Future of the Book. from IDEO on Vimeo.

Існує три іпостасі запланованої «інновації». Кожна з них технічно уже може бути втілена у життя, якщо з якоїсь причини досі цього не зробила.
Отже, про іпостасі.

1. Nelson. Це те, що дозволить слідкувати за тим, про що так мріють видавці – за життям книги: тепер можна подивитись, що ж сталося з книгою після її публікування: чи вона сподобалась, наскільки обговорюється, які з уривків викликали рефлексію читачів.

2. Coupland. Соціальна мережа бібліофілів. Все так само, як і в традиційних соцмережах, але – з книжками. Можно навіть відслідковувати популярность книжок на карті світу.

3. Alice. Бонусний майданчик для розробників і читачів, а точніше – місце для так званих «пасхальных яєць». Розважальний елемент читання, що дозволить відшукати вам приховані розділи та забезпечить інші пригоди під час читання. Звісно, якщо видавець цим скористається.

Усе це дуже принадно. Щоправда, були б тільки соціальні книжкові мережі. GoodReads доступна англомовному сегменту аудиторії, а для російськомовної – Bookmate, і то за запрошеннями. Але тема цієї презентації – майбутнє книги, можливо, до того часу встигнемо не лише наплодить гарних електронних книжок, але й до соцмережі дожити.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe