Читомо > Новини > Шедеври літератури у відкритому доступі

Новини

Шедеври літератури у відкритому доступі

09.09.2011 2 Автор:

У липні в Україні відкрився новий некомерційний соціальний проект «Відкрита книга» (OpenBook).
На сайті можна безкоштовно скачати книжки з української, російської та світової літератури. Наразі лише з української, решта сторінок – на стадії розробки. Розробники обіцяють, що російські книжки з’являться в них уже в березні 2012 року, а світові шедеври – у вересні.

Попри те, що сайт потребує великого доопрацювання, вже зараз OpenBook надає відкритий доступ до класики української літератури, що робить його ідеальним ресурсом для викладачів, школярів, студентів і просто любителів укрліту. Книги викладаються у форматі pdf, fb2 (найкраще підходить для художньої літератури, дозволяючи організувати структуру книги та вставляти ілюстрації), doc (Microsoft office 1997-2003), txt, odt (OpenOffice.org) – формат для розробників, що дозволяє вносити в текст правки.

Нині дедалі більше набувають популярності електронні рідери, тож приємно, коли читачі отримують змогу скачати улюблені книги з українського ресурсу – причому безкоштовно.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Валерій
    10.09.2011 в 11:10 am

    Успіхів тобі брате на літературній ниві!!!

  2. Ярсі
    10.09.2011 в 2:32 pm

    Так, сайт чудовий)і три формати (для телефону, е-книжки і ноута) – дуже зручна знахідка, і підбірка для початку непогана) заходьте)

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe