Читомо > Новини > Екскурсія «Книжковими місцинками столиці»

Новини

Екскурсія «Книжковими місцинками столиці»

13.04.2010 1 Автор:

Усім  відомо, що Київ – столиця сучасної України і давньої Київської  Русі – є центром політичних перипетій, економічних злетів і падінь та  місцем дислокації всього вітчизняного шоу-бізу. А от, чи знаєте Ви про Київ Книжковий? У столиці української книжності є безліч цікавинок. Книжкові фестивалі і ярмарки, музеї та виставки, книжкові крамниці та книгарні-кафе, фантастичні історії й оживання літературних персонажів – із цього розмаїття непросто обирати! Але ми допоможемо!

Для кожного некиянина під час Першого фестивалю молодих видавців і редакторів – незабутня, та ще й безкоштовна, екскурсія злачними книжковими місцями Києва. Розпочнемо подорож із “Олівця”, де квартирують два телеканали: “1+1” і Перший. Останній, до речі, наприкінці березня знову розпочав програму “Книга.UA”, яка є останньою із могикан літературно-художнього спрямування. Далі ми “покатимо” повз відомі проукраїнські книгарні “Є”, “Смолоскип”, “Могилянська книгарня”, “Книги”. Проїжджатимемо і багатостраждальний книжковий магазин “Сяйво”, який до цих пір забарикадований.
У серці Києва на вулиці Пушкінській (1-3/5), що поблизу станції метро “Золоті ворота”, є книжковий магазин “Букініст” – більше відомий під назвою “Купідон”. Власне тому, що в одному приміщенні з невеликим кафе “Купідон”, справжнє ім’я книжкового забулось. І хоча “Букініст”, і “Купідон” стали сусідами лише через грошову скруту, зараз цей тандем сприймається гармонійно й приємно.
А на найбільшому книжковому ринку Петрівка є ще напівлегальний ринок “Букініст”, де можна знайти все книжкове. І, що цікаво, продавці там за спеціальностями досить строкаті: хто професурував у вишах, хто працював водієм, хто плавав морями, хто закінчив математичний факультет на відмінно…
Поблизу Хрещатика в око натрапить Інститут літератури НАН України, а біля головної арени Києва, Спорткомплексу «Олімпійський», де якраз реконструюється стадіон до «Євро-2012», традиційно проходять найбільші “Медвін”ські книжкові виставки.
Тріп закінчиться безкоштовними відвидинами Музею книги й друкарства, що розташований у стародавніх мурах Києво-Печерської лаври, де учасників конференції і фестивалю чекає багато цікавого й нового. А наразі там проходить виставка, присвячена Ліні Костенко.
.

Виїжджаємо о 9.00 від Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка (вул. Мельникова, 36). Якщо хтось запізниться – нехай відразу приїжджає до Музею книги й друкарства (м. Арсенальна).

.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. liljaart
    13.04.2010 в 8:39 pm

    Яка корисна стаття! Дякую! :))

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe