Читомо > Новини > Дитячий книжковий фестиваль запрошує до Львова!

Новини

Дитячий книжковий фестиваль запрошує до Львова!

29.03.2012 0 Автор:

Дати проведення: 2729 квітня 2012 р.

Місце проведення: Палац Мистецтв

Цільова аудиторія: діти і підлітки 2-17 років, батьки, вчителі, бібліотекарі

Організатор: Громадська організація «Форум видавців»

ГОЛОВНІ ПОДІЇ ФЕСТИВАЛЮ:

 

Львівський міжнародний дитячий фестиваль (ЛМДФ) – це фестиваль фестивалів, кожен з яких має свою окрему мету, а всі разом вони демонструють дітям і їхнім батькам багатогранність та безмежність можливостей для розвитку, дають поштовх для розвитку творчого потенціалу дитини в різних сферах діяльності.

 

Фестиваль традиційно починається грандіозним парадом, що проводиться за сприяння Управління освіти Львівської міської ради: понад 1500 дітей в костюмах літературних героїв, спортсмени, танцювальні й театральні дитячі колективи у супроводі гурту барабанщиць та духового оркестру з прапорами та іншою символікою фестивалю крокують центральною частиною міста до Палацу мистецтв, запрошуючи на фестиваль. У подвір’ї Палацу відбувається дефіле і вручення нагород переможцям конкурсу костюмів.

 

ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «КНИГОМАНІЯ» це головна складова ЛМДФ, комплекс подій, спрямованих на популяризацію читання серед дітей та підлітків. Завдяки спілкуванню з відомими людьми й участі в різноманітних цікавих заходах діти переконуються, що читання – це не тільки корисно, а й цікаво та весело.

  • Зустрічі з українськими та іноземними авторами, літературні читання та автограф-сесії триватимуть усі дні фестивалю.
  • Акція «Книжка від зірки» відбуватиметься щодня за участі «зірок» спорту і шоу-бізнесу. Кумири читають дітям, розважаються з ними, фотографуються, проводять експрес-конкурси на знання літератури з врученням призів – книжок від видавництв-партнерів.
  • У партнерстві з Генеральним консульством Республіки Польща у Львові буде організована акція «Ніч у бібліотеці» за участі найвідоміших польських та українських дитячих письменників.
  • У центральній частині Львова щодня відбуватимуться квести. У кожній команді буде письменник, який розповідатиме дітям цікаві історії про Львів, про літературних героїв, вчитиме фантазувати і розповідати цікаві історії. Оголошення переможців відбувається урочисто. Вручаються нагороди переможцям.

 

ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ І РЕМЕСЕЛ

  •  Творчі майстерні: 50 видів майстер-класів з різних видів творчості та ремесел загальною тривалістю 120 годин. Це найбільша кількість різних майстер-класів у межах одного заходу, які досі відбувалися в Україні.
  • Унікальний майстер-клас зі створення коміксу проведе спеціально запрошений художник з Польщі. Діти створять свого героя і зобразять його пригоди у вигляді коміксу.
  • Кульмінацією фестивалю є створення дітьми великого (розміром 20 м) художнього панно, яке є продуктом колективної творчості всіх бажаючих.
  • Окрасою фестивалю стане ретроспективна виставка чеської школи ілюстрацій до дитячих книжок (у партнерстві з Генеральним консульством Чеської Республіки у Львові).

ФЕСТИВАЛЬ НАСТІЛЬНИХ ІГОР «ІГРОВА СФЕРА». ВПЕРШЕ у Львові! Широко презентується ще один розвиваючий та захоплюючий спосіб дозвілля – настільні ігри. Під час фестивалю функціонуватиме ігротека, відбуватимуться ігрові турніри в режимі нон-стоп. Відбудуться прем’єри настільних ігор відомих українських авторів. Буде названа найкраща настільна гра року.

 

ДИТЯЧА КНИЖКОВА ПРЕМІЯ «ЛЕВЕНЯ». Перша незалежна премія в галузі дитячої літератури. Найкращі українські дитячі книжки варті особливої відзнаки. У 2011 році нагороду отримала «Рукавичка: Українська народна казка» від творчої майстерні «Аграфка» і видавництва «Навчальна книга – Богдан», яка потім здобула відзнаки на престижних міжнародних книжкових виставках.

 

Світлинки та детальна інформація на сайті childrenfestival.org.ua

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe