Читомо > Новини > Чарівний код (2007)

Новини

Чарівний код (2007)

20.09.2009 0 Автор:

Компанія O’Reilly Media, засновником якого є сам Тім О’Рейлі, давно славне виданням спеціалізованої літератури, яка окрім того, що корисна. насправді ще й цікава. Причому не лише для адресної аудиторії. Якщо Ви так чи інакше опинились поза нею, але маєте уявлення про складні будні друзів-програмістів або навіть уявно-абстрактних творців коду – сміливо можете її спробувати.

Книга входиить до серії «Теорія / в / практиці» (Theory / In / Practice), і розповідає про те, як людина уявляє код, тобто про спосіб мислення задля його створення. На жаль, українською мовою книга не перекладена, але знавці закордонних (наприклад, англійської) за бажання можуть ознайомитись з нею на Google Books.

Загалом O’Reilly Media не позиціонують себе як видавництво – свою медійну природу вони визначають у статусі «компанії, що змінює світ та поширює знання про інновації». Загалом, так воно і є, адже Тім О’Рейлі не обмежується видавничою діяльністю, яка є лише узагальненням його досвіду. Він вважаєься одним з теоретиків – не будемо боятися цього слова, – іделолгії Web 2.0, тобто співтворчості, доступності та необмежених інформаційних можливостей, які надає нам технократія світу цього. Як борець за Свободу Культури, О’Рейлі займається її електронним розвитком.

Знання мають бути безкоштовними! Це безперечно. Але просування цієї ідеї теж потребує фінансування, тож поки що за книги O’Reilly Media доводиться платити.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe