Читомо > Мапа > Будинок, у якому жив Ґете: спеціально з Франкуфурта

Мапа

Будинок, у якому жив Ґете: спеціально з Франкуфурта

02.11.2011 1 Автор:

Вид: музей

Клас: меморіальний музей

Назва: Будинок Ґете та музей Ґете (Goethe-Haus und Goethe-Museum)

Місце популяції: Frankfurter Goethe-Haus /  Freies Deutsches Hochstift, Gro?er Hirschgraben 23-25, 60311 Frankfurt am Main

[geo_mashup_map]

Період: понеділок-субота – 10.00 – 18.00, неділя та святкові дні – 10.00 – 17.30

Витрати: звичайний квиток  – 5 євро, пільговий – 3, студентський – 2,50, школярі – 1,50, групи (до 11 людей) – 4, діти до 6-ти років безкоштовно.

Загальні відомості:

У двох сусідніх будинках по вулиці Гроссе Хіршграбен в місті Франкфурт-на-Майні містяться два музеї, присвячених Йоганну Вольфґанґу фон Ґете. Перший, Будинок Ґете – місце, де він з’явився на світ 28 серпня 1749 року і провів своє дитинство та юність. Тут був створений культовий роман «Страждання юного Вертера», а також перші начерки до поеми «Фауст».

Інший будинок – це Музей Ґете, галерея мистецтв з великою колекцією живописних полотен, графіки, бюстів XVIII та XIX століть. Завдяки мистецтву доби Ґете поринаєш в світ письменника, який був також художником-аматором, поціновувачем мистецтва і колекціонером.

Еволюція:

Ці два будинки на одній вулиці (за номерами 23 та 25) придбала бабуся Ґете 1733 року. Споруди, як і вся вулиця, були повністю знищені підчас Другої світової війни, але меблі та деякі предмети господарства, архів та книжки вдалося зберегти. Пізніше всі речі привезли з евакуації , а будівлі реконструювали за документами 1949 року. Ретельно відновили також  інтер’єри приміщень.

Асортимент:

Ця стильно обставлена вітальня слугувала для посиденьок в родинному колі та для зустрічі гостей. Шпалери та меблі червоного кольору відповідають тодішній моді на китайський стиль. У домі часто лунала музика, родина Ґете була дуже музикальною: батько грав на лютні, інші на фортепіано, а матір та сестра Ґете Корнелія співали.

А цей унікальний астрономічний годинник рахує час з 1746 року. Він показує дату, час, фазу місяця, позицію сонця та знаки зодіаку.

Мабуть, це було найважливішим місцем в будинку для юного Ґете, бібліотека. Його батько мав велику книгозбірню з близько 2,000 томів з практично будь-яких галузей знань.

Одного разу чотирирічному Йоганну Вольфґанґу подарували ляльковий театр. Хто знає, чи не тоді зародився у нього потяг до складання власних історій, але цю іграшку він дуже любив. Згодом він напише про театр ляльок в своєму романі «Театральне покликання Вільгельма Мейстера».

А це – власна територія Ґете. За цим письмовим столом він написав ранні твори: поеми, п’єси, перший варіант поеми «Фауст», сатири, роман «Страждання молодого Вертера» та багато іншого.

Типовий відвідувач:

Сьогодні серед відвідувачів є громадяни багатьох країн, адже перш за все музей та будинок відвідують туристи. Заходять сюди також і самі франкфуртці. За рік працівники нараховують біля двох сотень відвідувачів.

Додаткові послуги:

Бібліотека, екскурсії, аудіогід.

 

Спеціально з Франкуфурта Настя Денисенко

 


Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Анна
    05.11.2011 в 2:27 am

    Чудово!))

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe